Nejedná se však o premiéru této fámy, informace se znovu objevila přibližně po roce, kdy se hovořilo o tajných zdrojích z ministerstva. To se však nepotvrdilo.

Více řekl kolínský starosta Vít Rakušan. „Důrazně odmítám nesmyslnou a navíc účelově šířenou fámu. Informace by mohla být svojí hloupostí a naivitou až úsměvná – kdo by dal Kolínu peníze? Jenže úsměvná není, protože budí rasistické a xenofobní tendence," řekl starosta.

Podle jeho slov se tak do Kolína nechystá příchod žádných nových obyvatel. „Město žádné miliony nedostane, o svůj dluh se řádným hospodařením musíme postarat sami," dodal.

Právě informace o příchodu problémových občanů je jednou z pravidelně objevujících se fám. Mezi další oblíbené kolínské báchorky patří například přestavba továrny TPCA na ženskou věznici. Na to Radek Kňava, tiskový mluvčí TPCA, reagoval s úsměvem, že zdi továrny jsou pro věznici příliš tenké. Další kolínská fáma hovořila o tom, že by se místo kolínského obchodního centra mělo objevit velké nadzemní parkoviště.