Je to v podstatě o mezinárodní festival dočasných restaurací. Ve Štolmíři se jedná především o domácí kuchyni, kdy se může každý pochlubit svým kuchařským nebo pekařským uměním. Druhá část akce, veřejné pečení, se koná od roku 2013, kdy byla postavena veřejná pec. Princip pečení v této peci popsal jeden z pekařů, František Čáslavský „V peci se topí tvrdým dřevem po celou noc.

Kolínská radnice.
Radní budou diskutovat s obyvateli sídliště

Před pečením se vymete a dále se využívá jen akumulované teplo. Pečou se postupně jednotlivé výrobky podle toho, jakou teplotu pečení vyžadují. Začíná se dalamánky, následuje kulatý chléb, který se peče zhruba čtyřicet minut, a chléb Šumava. Když teplota klesne zhruba na 220 stupňů, přijde na řadu běžné pečivo, jako jsou rohlíky, housky a různé placky a po dalším vychladnutí pečivo jemné. A úplně na závěr si v peci můžou zájemci upéct třeba pekáč masa“. Hlavním důvodem k pořádání těchto akci bylo vdechnout do této vesnice společenský život.

Sdružení také pořádá koncerty v místním kostele sv. Havla. „Každý rok u nás uspořádá vystoupení Jiří Stivín. Chtěli bychom pomocí těchto akci získat peníze alespoň na projektovou dokumentaci opravy zchátralého kostela, která by nám mohla dopomoci získat na jeho opravu grant,“ prozradila nám Renata Vavreková další plány, které má sdružení M’AM’ALOCA do budoucna.

Na slavná léta festivalu Rock for People zavzpomínali v sobotu v areálu českobrodského stadionu Na Kutilce, kam se alespoň na jeden den opět vrátilo festivalové dění.
Festival Brod 1995 se definitivně vrátil do místa vzniku Rock for People