Na piráty, muže zákona, dobrodružství na lodích a úžasné šermířské duely se přišli podívat jak malí, tak velcí, a oběma skupinám bralo představení dech. Pokud jste si v sobotu nevyšli do obecního dvoru, udělali jste velkou chybu.

Dobová atmosféra pirátského věku dýchla na návštěvníky už při vstupu, kde malí návštěvníci měli možnost získat pravý pirátský přívěšek na krk z kůže s vypálenou lebkou. Když se k tomu přidaly děti v kostýmech a posléze i dospělí herci, k dokonalosti chybělo už jenom moře.

Děti soutěžily o množství sladkostí

Hlavním tahákem pro děti byly různé hry, za které měly šanci získat zlaté odměny. „Je to takový dětský den plný soutěží. Od dvou do šesti hodin odpoledne budeme předvádět divadlo se šermem, tancem a ohnivým vystoupením, aby se všichni bavili,“ řekla Eliška Sochůrková, jedna ze zakladatelek společnosti Poprávu.

Téma pirátů prý vybrali proto, že děti přitahuje. „Každý rok ale děláme jiný námět. První slavnosti byly vyloženě rytířské, druhé potom byly na motivy pohádky z Turecka. Příští rok připravíme téma barbarských kmenů,“ prozradila Eliška Sochůrková.

A jestli jsou spokojení s účastí? „Nadmíru, jsme rádi za každého návštěvníka, na jejich počet si nemůžeme stěžovat,“ řekla.

Děti potom soutěžily ve hrách inspirovaných pirátským životem. Chytaly dřevěné ryby na prut, jinde měly za úkol správně rozvěsit prádlo, aby na lodi uschlo, nebo měli za úkol prakem trefit terč. Za každý splněný úkol pak malí dobrodruzi získali sladký bonbón.

Využít jste mohli různých stánků

Dobovou atmosféru dokreslovaly stánky se dřevěnými šperky nebo dřevěnými dětskými hračkami. „Nechybí ani jídlo a čajovna, každý si tu může něco dobrého dát,“ řekla Eliška Sochůrková.

Kromě společnosti Poprávu vystupovali kamarádi členů skupiny, kromě toho účinkovali Valdštejnové z Prahy a třeba Staré Garda z Brandýsa, v divadle hráli i kolínští skauti.