TRHOVCI SI PŘIPLATÍ

Podle doplňku vyhlášky o místních poplatcích se poplatek pro trhovce na náměstí zvýšil z 800 na 2000 korun. Pokud jde o samotný vjezd na náměstí, proti předchozímu rozhodnutí bude zásobování omezeno na dobu od 5 do 12 hodin a od 16 do 20 hodin. Cílem je omezit počet aut na náměstí.

PROBOHA, ROPU NE!

Záměr firmy, která chtěla umístit v kolínském přístavu tankovou loď se zásobami ropných látek, se nesetkal s pochopením. Město je ohrožováno už z tolika míst, že prý není nutné umisťovat nebezpečné látky téměř do jeho středu.

ZA HEZČÍ ZÁLABÍ

Ještě v letošním roce se počítá s dokončením přístupu do židovského hřbitova na Zálabí. Do závěru roku by měly skončit i práce na domech před synagogou. Komunikace mezi ulicí Veltrubskou a hřbitovem se pěkného vzhledu dočká i listopadu.

NEBYTOVKY SE ZMĚNAMI

Některé nebytové prostory v městských domech budou sloužit jiným účelům. Například mandlovna domu 798 v Jateční ul. bude využita jako příruční sklad fotomateriálu, prádelna ve společných prostorách domu č. 809 ve Vávrově ul. se přemění na veřejnou prádelnu a mandlovnu a v suterénní místnosti domu č. 808 v téže ulici může nájemce zřídit prodejnu. V domě č. 141 Na Hradbách už nic nebrání nájemci zřídit si také prodejnu.

DEFICITNÍ ŠKOLKY

Asi 370 tisíc korun poskytne místní radnice ze svého rozpočtu školskému úřadu na úhradu deficitu, který vzniká především ve mzdách zaměstnanců mateřských škol a jídelen. Některé školky nejsou totiž zcela využité, což je sice výhodné pro děti, stát však má pro přidělování finančních prostředků určitý limit a víc peněz neuvolní.

ZAHNAL JE AŽ HLÍDAČ

V neděli 5. listopadu požádal MP o pomoc noční hlídač. Při kontrole objektu v zadní části pozemku objevil dva muže, kteří se snažili vzniknout na pozemek. V „narušení" se jim snažil zabránit hlídačův pes. Ten se ale se zlou potázal. Dvojice neznámých mužů se pokusila psa ubít železnou tyčí. To jim překazil až hlídač, který následoval svého čtyřnohého přítele v obchůzce. Když pachatelé spatřili hlídače, dali se na útěk a místo urychleně opustili v připraveném automobilu. Hlídce MP se už pachatele díky velkému náskoku nepodařilo dostihnout.