Ten nejenže akci včetně doprovodného programu společně s ochotnými kamarády organizoval, ale také se sám závodu zúčastnil. Spolu s ním se na startovní čáru postavilo více než 130 běžců, kteří se sjeli doslova ze všech koutů republiky.

Plesovou sezonu ukončila na leteckém bále populární kapela Slza.
Plesovou sezonu ukončila na leteckém bále populární kapela Slza

"Je to naprosto neuvěřitelné, když Honzu Říhu pozorujete s vysílačkou u ucha, jak se pohybuje v davu lidí. Vůbec byste nehádali, že nevidí. Obdivuji ho, klobouk dolů. Moc rád se běhu zúčastním, notabene, když vím, že je to navíc na dobrou věc," popsal své pocity jeden z účastníků běhu, který do Stříbrné Skalice podle svých slov přijel z Říčan. Právě odtamtud pochází postižený chlapec Šimon Všetička, na jehož péči poputuje výtěžek akce.


Tu doprovodil tradičně bohatý program, nechyběla horolezecká stěna, skákací hrad pro děti, možnost vyzkoušet si kolo pro handicapované poháněné rukama, velký zájem byl před startem také o masáže. V hudebním doprovodu přišel přítomné pozdravit a několika písničkami povzbudit mimo jiné i frontman skupiny Olympic Petr Janda. Skutečně přišel - s kytarou na zádech. Ze svého nahrávacího studia Na Propasti to má opravdu, co by kamenem dohodil. Však také Stříbrnoskalické zdravil "Dobrý den, sousedi".

Petra Zápotocká po lekci Nordic Walkingu.
Petra Zápotocká: K severské chůzi mě přivedly zdravotní problémy

Hlavní závod odstartoval starosta Jiří Procházka. Běželo se 5,5 nebo 12 kilometrů. Pro dětské účastníky byla připravená trať na jeden kilometr. Dětských závodníků bylo kolem osmi desítek.