Do vánoční atmosféry se naladíme na Karlově náměstí v Kolíně, zpívat se ale také bude v Pečkách, Cerhenicích a Hradišťku I u Veltrub.

Tím ale výčet míst, kde si zazpíváme koledy v předvánočním čase, rozhodně nekončí. Stále se můžete k akci Česko zpívá Koledy připojit, stačí vyplnit vše potřebné ve formuláři na webu www.ceskozpivakoledy.cz, případně můžete napsat do redakce na e-mailovou adresu redakce.kolinsky@denik.cz.

Letos budeme zpívat tyto koledy: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Jak jsi krásné neviňátko, Pásli ovce Valaši. Jako finální si dáme rychlejší Vánoce, Vánoce přicházejí.

V Kolíně s námi bude zpívat velký sbor, který složí mladí zpěváci ze sboru 7. základní školy v Kolíně, 84. skautský oddíl v Kolíně a Orel jednota Kolín. Na tahací harmoniku nás svojí hrou doprovodí známý kolínský muzikant Milan Staško.

K tomu vystoupí Kolínský fujarový cvartet a kytarový sbor. Pokud i vy alespoň trochu vládnete nějakým hudebním nástrojem, nebojte se ho přinést! Ne nadarmo se říká, že co Čech, to muzikant. Dopřejte tomu svému vnitřnímu muzikantovi příležitost k vystoupení! A pokud nebudete hrát na nástroj, vždy můžete přijít zpívat!

Nebude chybět ani občerstvení, které nám poskytnou sponzoři této akce. Můžete se těšit na čaj a svařené víno od kolínského hotelu Theresia, na dobroty od Štrúdelníku a řeznictví Kasarda. 

Nad zpíváním v Kolíně převzal záštitu kolínský místostarosta Tomáš Růžička.