Podle vedení kolínské radnice záleží na tom, kdy bude silnice převedena do majetku města. Do té doby podle Tomáše Růžičky není možné silnici jakkoliv upravovat.

O tom bude místostarosta Tomáš Růžička hovořit za 14 dní na schůzce na krajském úřadu. „Mezi tématy je i otázka, kdy bude průtah městem převeden do místních komunikací. To nás i brzdí v plánování jakýchkoliv úprav," poznamenal.Variantou je i vybudování přechodu, který by ovšem v případě této silnice musel mít středový ostrůvek. Současně by bylo omezeno, kde by mohl být. V současné době je totiž zaslepená silnice v ulici Královská cesta. Protože by se stav jednou mohl změnit, nemůže přechod být poblíž této lokality.

Jak dodal místostarosta Michael Kašpar, dopravní studie existuje a má řešit podle jeho slov nesystematické přetnutí Kolína.

Ve hře je také možnost snížení rychlosti ze 70 kilometrů za hodinu na 50. „Pak by ale záleželo, kdo vynutí dodržování snížené rychlosti," řekl. Chodci si stěžují, že ulice je příliš dlouhá, přechodů málo a v podchodu se nemusejí cítit bezpečně, když se například setmí.

V diskuzi na Facebookovém profilu jste navrhovali třeba stavbu nadchodu. O vývoji situace vás budeme ještě informovat.