„Pro malé i velké nadšence je připraven bohatý program. Pro děti jsou přichystané skákací hrady, ukázka historického šermu a další. Hlavní část programu bude rozdělena jak na statickou ukázku letecké techniky, tak i letecká vystoupení jako je například atraktivní představení dvou letounů JAS-39 GRIPEN ve výzbroji AČR," řekla Iveta Houžvičková.


Divákům bude tuhnout krev v žilách z akrobatických čísel jediného českého účastníka závodů Redbull Air Race Martina Šonky. „K vidění bude také letoun Texan T-6, který se stal součástí bojů druhé světové války a vrtulník BO-105, který byl ještě donedávna ve službě policie ČR. Dalšími lákadly jsou seskoky parašutistů, akrobacie kluzáků a představení leteckého parku aeroklubu jejími členy," lákala diváky organizátorka.


Návštěvníci by si neměli nechat ujít příležitost zažít na vlastní kůži roli cestujícího motorového letadla, kluzáku či vrtulníku. „Přijďte si užít společně s námi příjemný den a podpořit členy aeroklubu k jejich další úspěšné práci," dodala Iveta Houžvičková. 

Soutěžte s námi o vstupenky! Každý z deseti nejrychlejších získá dva volné lístky.

Soutěžní otázka: Kolikátý ročník Dne otevřeného letiště v Kolíně se letos odehraje?

Své odpovědi posílejte na e-mail redakce.kolinsky@denik.cz