Premiéru měl Basket s méďou v jedné z kolínských školiček, kam zamířila šéftrenérka mládeže Lucie Vetorová společně s Garretem Kerrem a Leem Skinnerem. Ti se ve tři hodiny ráno vrátili ze zápasu v Opavě, který vyhráli a v devět už byli ve školce.
„Postupně se vystřídaly tři skupiny dětí. Celkem jich bylo přes 70," řekla trenérka Lucie Vetorová. „Děti byly z cvičení nadšené, tak věřím, že hodně z nich přijde na Basket s méďou do tělocvičny 1. základní školy," láká malé sportovce.

Pro malé slečny a chlapce měli basketbalisté připravený pestrý program. „Po úvodním rozběhání následovala rozcvička," popsala trenérka Lucie Vetorová. Děti si vyzkoušely slalom s míčem a hod do medvědí tlamy, svoji šikovnost předvedly na atletickém žebříku a dostalo se také na miniaturní koš, na který děti házely. Děti si navíc kromě zážitků ze školky domů odnesly také diplom na památku. K němu dostaly poukázku na vstupenku na sobotní zápas kolínských Medvědů i pozvánku na tréninky.

Už v příštím týdnu zavítají basketbalisté do další mateřinky ve městě V současné době chtějí basketbalisté nabízet program všem mateřským školám v Kolíně, ale také v jeho okolí.