VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Arcibiskup Dominik Duka vysvětil zvon

Žabonosy /FOTOGALERIE/ - Požehnání a zavěšení na věž. Tím si prošel nový zvon tento čtvrtek na kostele v Žabonosech.

26.9.2010 7
SDÍLEJ:

Svěcení zvonuFoto: Deník/ Michal Bílek

Jenže tím celá akce neskončila. „V kostele bylo takové povídání s Dominikem Dukou,“ řekl Miroslav Pachl, starosta Žabonos. Mše to ale nebyla. „Mluvil hodně o historii, ale také lidem odpovídal na dotazy. Občané se ptali, jak se vůbec o Žabonosech dozvěděl,“ vylíčil Miroslav Pachl. Na diskuzi přišlo podle slov starosty více jak šest set lidí. Jakmile kostel návštěvníci opouštěli, nově zavěšený zvon se rozezněl. „Finančně nám hodně pomohl anonymní dárce,“ vysvětlil starosta. Kromě toho se na pořízení zvonu spolupodílela obec a církev.

Autor: Jakub Šťástka

Místo události:
26.9.2010 VSTUP DO DISKUSE 7
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Nabíjecí stanice pro elektrokola.

Kolín chce dobíjecí stanici pro elektromobily

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Kulturní tipy: vyrazíte na Otevřenou ulici?

Kolínsko - Přinášíme vám přehled kulturních akcí na Kolínsku.

Skanzen navštívilo už více než 19 tisíc lidí

Kouřim – Skanzen ukončil letošní letní sezónu dožínkami, jež pro něj byly zároveň premiérovým národopisným pořadem. „Měl jsem radost, protože do přípravy se zapojila řada našich zaměstnanců a také externích spolupracovníků, dožínky jsou personálně poněkud náročné na obsazení. Moc mile mě překvapilo, kolik lidí v dožínkovém průvodu umělo zpívat,“ zhodnotil Vladimír Rišlink, ředitel Regionálního muzea v Kolíně, pod které kouřimský skanzen spadá. 

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Region - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení