Hlídka ho probudila a chtěla po něm ukázat doklady. „Z muže z Kolína byl silně cítit alkohol," řekla tisková mluvčí kolínských strážníků Helena Honkiszová s tím, že se spáč přiznal, že řídil pod vlivem alkoholu. Před tím, než usedl za volant podle svých slov popíjel pivo na nedaleké diskotéce.

Opilý řidič strážníkům řekl, že po šesté hodině ráno sedl za volant a vedle něj usedl jeho kamarád. Zanedlouho však došel benzín. Spolujezdec proto odešel nějaký shánět, aby povedené dvojka mohla pokračovat v jízdě. Dlouho se však nevracel, řidič usnul a vzbudila ho až hlídka strážníků.

To však nebylo všechno. zběsilý příběh měl ještě pokračování. „Strážníci si všimli, že na autě je vylepená samolepka o STK, jejíž platnost skončila v roce 2012," prozradila Helena Honksizová.

městští policisté proto na místo zavolali státní policisty a zároveň je požádali o lustraci auta i řidiče.

„Policisté lustrací zjistili, že muž, který auto řídil, není držitelem řidičského průkazu a vozidlo je vyřazené z provozu na pozemních komunikacích," popsala zjištění, které opilému řidiči určitě nepomohlo Helena Honkiszová.

Když se hlídka policistů dostavila na místo, čekala na řidiče, který vlastně vůbec řidičem nebyl, orientační dechová zkouška. Vzhledem k předchozímu přiznání řidiče bylo jasné, že bude pozitivní. Policisté naměřili hodnotu 1,75 promile alkoholu v dechu.

Podle Heleny Honkiszové si pak celou kuriózní záležitost převzali státní policisté. Právě těm se bude opilý muž z Kolína, který usedl za volant auta vyřazeného z provozu bez řidičského oprávnění zpovídat ze svých činů.