Ukradl sladkosti za 470 korun
Kolín – V obchodním centru se rozhodl nakoupit zadarmo muž z Kolína. Z prodejny odcizil cukrovinky za 470 korun. „Zboží vložil pod bundu a prošel přes pokladnu, aniž by ho zaplatil,“ řekla mluvčí strážníků Helena Honksizová. Ke krádeži se muž doznal a musel zaplatit pokutu.

Bezdomovci budovali domov
Kolín – U zdymadla se usadili bezdomovci a natahali k němu odpadky. Na místě si také udělali provizorní lůžka. Všimla si toho žena z ulice A. Kaliny. Strážníci se tedy vydali na místo. Občany bez domova nejprve vyzvali k úklidu prostoru a potom je z místa vykázali.

Jiří Kolbaba vyprávěl o svém cestování.
Kam za kulturou?



Jehly byly ve sklepě i u školy
Kolín – V úterý ve večerních hodinách odklízeli městští strážníci použité injekční stříkačky ze sklepního prostoru v domě v Benešově ulici. Další injekční stříkačka byla nalezena v ten samý den v parku Komenského. „Strážníci tento nebezpečný infekční nález odklidili do sběrného boxu,“ řekla mluvčí strážníků Helena Honkiszová. Další nález injekční stříkačky byl městským strážníkům v Kolíně nahlášený v pátek ráno. Tentokrát se použitá injekční stříkačka povalovala přímo před vchodem do 6. Základní školy v Ovčárecké ulici. Jehla byla nahlášená strážníkům v devět hodin ráno, je tak možné, že okolo ní chodili žáci ráno do školy. I v tomto případě strážníci jehlu ihned odstranili.

Žena kradla, načapali ji
Kolín – Žena z Kolínska chtěla ukrást zboží v hodnotě 369 korun. To se ji však nepodařilo, zboží musela vrátit zpět do prodejny a navíc zaplatit pokutu.

Za závitník nechtěl platit
Kolín – Závitník si chtěl z obchodu pro kutily odnést muž z Kralup nad Vltavou zadarmo. Nachytali ho však zaměstnanci a zavolali městské strážníky. Ti dali muži pokutu a ten si poté ukradené zboží v hodnotě necelé stokoruny přeci jen řádně zakoupil.

Odpadky se válely u garáží
Kolín – Okrskoví strážníci našli ve Zličské ulici poblíž garáží skládku odpadu. Ti zdokumentovali a věc předali příslušnému úřadu. Stejně tak upozornili také na nepořádek po bezdomovcích v prostoru ulice Rorejcova poblíž nákupního centra a na chybějící koš v Tylově ulici.

90. ročník Drozdova lesního běhu měl rekordní účast.
Atleti potrápí své tělo v neděli