Pražská policie kontrolovalatuto středu 10. února ve tři hodiny ránov Praze 9 dvě osobní vozidla. Uvnitř sedělyosoby podezřelé z vloupání do prodejny motorových pil v Tuklatech.

"Pět podezřelých mužů bylo policií převezeno k dalším úkonům trestního řízení na Územní odbor služby kriminální policie a vyšetřování v Kolíně, kde se k uvedenému činu doznali," uvedla Věra Žídková z kolínské policie.

Z prodejny v Tuklatech odcizili celkem 18motorových pil. Způsobili tím škodu čtvrt milionu korun. To však nebylo vše. Při následném výslechu se doznali k dalším trestným činům. Na Berounsku, Kladensku a Rakovnicku. Svým tajným výletům se věnovaliod loňského podzimu.Středočeský kraj jim byl ale také malý. VZápadočeském kraji se občas zastavili v různýchobchodech a na benzínových čerpadlech. Důvod byl vždy stejný. Krádeže.

"Pachatelům bude sděleno obvinění z trestných činůkrádež a poškození cizí věci. Bylpodán návrh na jejich vzetí do vazby," dodala Žídková s tím, žeobviněným hrozí trest odnětí svobody až na pět let.