Drzost a klídek. Dvě charakteristické vlastnosti lupiče, který v pátek před polednem zavítal na čerpačku u Senic. Spokojen s lupem ale rozhodně být nemohl. Odvezl si řádově pár tisícovek. Přitom mu za takový skutek hrozí řada let ve vězení.

Lupič přijel k čerpačce v červené Škodě Fabii. „Neměla žádné espézetky. Vešel do obchodu, kde na obsluhu vytáhl krátkou střelnou zbraň,“ popsala začátek přepadení mluvčí nymburských policistů Zuzana Tuzarová.

Jasně poručil asi padesátileté ženě za pultem, aby mu vydala peníze z kasy. To ovšem netušil, že jen pár minut před tím byla z kasy vybrána tržba. Do obálky, kterou nastavil, dostal řádově tisíce korun. Neoficiálně se mluví o třech tisících.

Muž se nijak nemaskoval. Podle záběrů z bezpečnostních kamer, které jsou k dispozici na www. nymbursky. denik.cz, je muži mezi dvaceti a třiceti lety. Měl brýle, kšiltovku, rozepnutou bundu a bez známek nervozity v klidu žvýkal.

Když mu obsluha to málo z kasy vysypala do obálky, jen pokrčil rameny a odešel. „Mluvil česky. Pak nasedl do auta a odjel směrem na Dymokury,“ doplnila Tuzarová.

Policisté ihned spustili pátrací akci. Podle neoficiálních informací by senická loupež nemusela být pro lupiče první v tomto roce. Kriminalisté spekulují, že letos už vyloupil dvě čerpačky. Jednu na Kutnohorsku a jednu na Rakovnicku.

Policisté žádají, aby lidé, kteří muže na fotografii nebo na záběrech z bezpečnostních kamer poznali, ať se ozvou buď na linku 158 nebo přímo na policejním ředitelství v Nymburce na Boleslavské třídě.

Od posledního loupežného přepadaní uplynulo jen pár dnů. Přesně osm. Minulý čtvrtek krátce po poledni vtrhl muž s kšiltovkou hluboko do čela do pobočky sázkové kanceláře v centru Nymburka u Elišky. Ani on si však příliš nepomohl. Utekl s 5 tisíci korunami, které mu dívka v šoku vydala.
Podle posledních informací se zhruba pětatřicetiletého muže zatím vypátrat nepodařilo.