Nyní však nad nimi spadla klec. Policie je obvinila hned z několika trestných činů. „Krádeže, krádeže vloupáním a porušování domovní svobody,“ vyjmenovala Petra Čimová z kolínské policie s tím, že pachatelům hrozí odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Podle našich informací byl nejstarší z trojice již v minulosti ze stejné skutky odsouzen na pět let do vězení. Jak je vidět, náprava se nekonala. Nyní může popřemýšlet o náplni své „práce“ ve vazbě, kam ho kolínský soud bez okolků poslal.

A čeho se povedené trio dopouštělo? „Zatím se jedná o deset skutků. Nemusí to být číslo konečné,“ uvedla mluvčí kolínské policie s tím, že vykrádali prodejny nebo rodinné domy.

Právě do některých z domů, které obývali zejména senioři, se dostávali pod záminkou špatného zdravotního stavu. Bohužel starší lidé jim jejich pohádky v mnoha případech uvěřili.

A lumpové pak už jen čekali na nestřežený okamžik a kradli a kradli. Brali peníze, šperky, vkladní knížky nebo elektroniku. Vše se pak snažili zpeněžit, aby mohli nakupovat pro sebe tolik potřebné drogy.