Do dnešního dne deviant zaútočil celkem pětkrát. „Jeho agresivita stoupala a každý z útoků měl sexuální podtext," prozradila policejní mluvčí.

Policisté ve středu do terénu nasadili takzvané volavky, tedy policistky v civilu. Ty se pohybovaly na třech vytipovaných místech v Kolíně. „Deviant opravdu na jednu z policistek zaútočil," popsala mluvčí, že připravená akce byla úspěšná.

Policistka byla podle jejích slov po útoku lehce zraněná. Ihned na místě však muži zákona devianta zadrželi.

Na ženy útočil dvaadvacetiletý mladík z Kolína, který je nyní obviněný ze znásilnění ve stádiu pokusu a výtržnictví. Mladý muž tak může ve vězení strávit až pět let.

V současné době sedí v cele předběžného zadržení v Praze, kde čeká na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby. „Moc bych chtěl policii poděkovat a pochválit za extrémně rychlé řešení. Nic už nehrozí, nic hrozného útočník nakonec nespáchal, i když se o to pokoušel, a už je zajištěný," komentoval místostarosta Michael Kašpar.

O sexuálním deviantovi se po celou dobu, kdy po Kolíně útočil, vedly rozsáhlé diskuze na sociálních sítích. Tam byl za pachatele označen, dokonce i s fotografií, zhruba stejně starý Kolíňák Standa. Pro naši redakci uvedl, že má problém vyjít na ulici, hned na něj lidé pokřikují úchyláku. „Teď jsem si konečně trochu oddech a snad bude klid," řekl. Dodal ovšem, že na 10 lidí, kteří nepravdivá nařčení o něm na Facebooku šířili, chystá právník trestní oznámení.

Blesk v Kolíně zasáhl rodinný dům.
Blesk v Kolíně zasáhl rodinný dům, bouřka lámala stromy