Naposledy se sešli zástupci města a firmy, jež předmětné pozemky v tzv. malé průmyslové zóně na Šťáralce koupila v okamžiku, kdy při prodeji figuroval milionový úplatek.

Otázkou nyní zůstává, čí tedy dnes tyto plochy vlastně jsou. „Verbálně mezi námi shodný pohled na celou situaci není,“ uvedl starosta Vít Rakušan.

Na kolínském nádraží máte až do neděle možnost navštívit Legiovlak.
OBRAZEM: Legiovlak zastavil v Kolíně

Prostřednictvím své právničky má firma do dnešního dne (10. května) dodat na město takový návrh řešení, který by byl pro město akceptovatelný. Pokud se obě strany neshodnou, začnou městští právníci zpracovávat žalobu na určení vlastnictví. Věc se bude řešit i na příštím zasedání zastupitelstva. „Chtěli bychom mít od zastupitelů mandát k tomu, abychom takto postupovali. Je to přece jen dlouhodobě citlivá věc,“ řekl starosta. „Jiné rozhodnutí z našeho pohledu zatím na stole není. Ale uvidíme, s čím přijde zmíněná firma. Za město se potřebujeme dostat do stavu právní jistoty, potřebujeme vědět, čí pozemek je. Zatím nevidíme jiný nástroj, než aby o tom rozhodl soud,“ soudí Vít Rakušan.

Pozemky na Šťáralce se tehdy prodaly zhruba za 15 milionů. Rozdíl mezi touto kupní cenou a cenou odhadní byl vyčíslen na 26,5 milionu korun. „Víme ale, že za cenu kolem 40 milionů v té době pozemky nebyly prodatelné,“ podotkl místostarosta Michael Kašpar.

Ilustrační foto.
K odstraňování autovraků pomáhá i mobilní aplikace