Už se zdálo, že by stavební práce na rekonstrukci budovy plaveckého bazénu mohly začít zhruba za měsíc. Nyní je vše ale zcela jinak.

„Jeden z uchazečů podal námitky proti výběru zhotovitele, čímž se poslední fáze výběru zhotovitele znatelně pozdrží. Může se jednat o zdržení v řádech měsíců. Minimálně nás to zdrží odhadem o dva měsíce," potvrdil starosta města Pavel Jenšovský.

Výběrová komise města vybrala firmu z Kroměříže, která by měla bazén přestavět na menší aquapark za zhruba 184 milionů korun. Rekonstrukce bazénu je pro město prioritní investicí, kterou bude financovat pomocí stomilionového úvěru, ale také z finančních úspor.

Vratka daně z přidané hodnoty

Kromě toho město počítá s tím, že se o plavecký bazén bude znovu starat ÚMK (Údržba městských komunikací) Rakovník, tedy firma ve stoprocentním vlastnictví města. „Město by tak dostalo zpět 38 milionů korun jako vratku DPH," nastínil už dříve plán, jak ušetřit miliony, starosta města.

Návštěvníci se mohou těšit na nové atrakce v podobě tobogánů, divoké řeky, nebo i atrakce, kdy je možné vodu rozhýbat vlastním tělem. Chybět nebude ani dětské brouzdaliště, možnost občerstvení a posezení a také relaxační zóna. Zásadní novinkou je přesunutí šaten do suterénu.

Čtěte také: Rakovník: za aquapark zaplatí město 184 milionů korun