„Plán její opravy zahrnuje opravu střechy a fasády včetně klempířských prvků a výměnu otvorových výplní," uvedl za SŽDC Marek Illiaš.

Dále se prý počítá s opravou čekárny. „Ta by se měla dočkat povrchové úpravy, opravy elektroinstalace, svítidel, výdejního okna pokladny, podlahy a bude dodán nový vnitřní i venkovní mobiliář," dodal Marek Iliaš.

Projekt je nyní ve fázi příprav a zpracovávání potřebných podkladů. Samotná oprava by pak měla přijít na řadu ve druhé polovině roku.

Rekonstrukce hlavního nádraží

Připravuje se též vylepšení hlavního kutnohorského nádraží. Ta by měla zahrnovat rekonstrukci fasády nádražní budovy, výměnu otvorových výplní a ochranu proti holubům. Obnova se bude týkat i zdejší čekárny. Dojde k opravě veřejných toalet a celé nádraží získá nové vnitřní i venkovní zařízení.

V případě hlavního nádraží však není jisté, zda se opravy stihnou ještě v tomto roce. „Realizace této akce proběhne podle finanční situace. V současné době probíhá příprava podkladů, samotná realizace je předpokládána na konec roku 2017 nebo rok 2018. Rozhodnou finance," poznamenal Marek Iliaš.

Čtěte také: Nádraží se letos dočkají oprav za 600 milionů korun