To se odehrálo včera odpoledne za účasti Kolíňáků, kteří zaplnili značnou část náměstí. Advent tak symbolicky odstartoval nejprve vánočním trhem, kde se daly pořídit první vánoční dárky, trhovci nabízeli různé hrníčky, svíčky a podobně, ale i spoustu dalšího zboží, které třeba tolik vánoční nebylo.

Vánoční program začínal až kolem čtvrté hodiny, kdy skupina Poprávu předvedla různé vánoční tradice a zvyky, a také živý betlém.
Na pódiu vystoupil poté Smíšený pěvecký sbor kolínského gymnázia pod vedením sbormistryně Elišky Šerákové, který zazpíval známé vánoční písně, které si mnozí neváhali notovat také.

Po samotném rozsvěcení vánočního stromku zazpíval Petr Kotvald. „Bude to průřez písní s vánoční tématikou, možná dojde i na Mumuland. Těší mě, že takovou píseň mám," řekl nám před svým vystoupením.

Součástí slavnostního rituálu bylo také vylosování výkresu jednoho malého umělce z kolínských mateřinek, který tím měl vyhrát pro svoji školku finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun. Jak to dopadlo, kdo vyhrál a co za to školka pořídí? To vám přineseme v úterním vydání Deníku.