Jak se přesně jmenuje pokerová soutěž, kterou jste vyhrál?

Událost se jmenovala "Main Event Poker Fever" a odehrávala se v Olomouckém casinu GO4GAMES v Hodolanech.

Čekal jste vítězství?

Vzhledem k tomu, že turnaj hrálo 1301 hráčů, se určitě nedalo vítězství předpovídat už na začátku turnaje. Až ve čtvrtém hracím dni, kdy nás bylo posledních devět, jsem věřil, že už bych to mohl dotáhnout do konce.

Jak naložíte s vyhranými penězi?

Část peněz investuji zpět do pokeru a budu se moci posunout a hrát dražší turnaje než doposud, část půjde na normální životní potřeby a ještě jsem slíbil přítelkyni dovolenou.

Běžec a fobalový rozhodčí Josef Havránek z Bratčic se svou dcerou, které věnoval medaili z pražského maratonu, který se běžel 7. května 2017.
Havránkův recept na maraton v pětačtyřiceti? Otužování, česnek a cibule

Co to udělalo s Vaším životem – osobním, partnerským, ale i v přátelských vztazích – tváří se teď někdo třeba víc jako Váš kamarád?

Můj život to nijak zásadně nezměnilo, pár výher už jsem zažil, takže jak říkám, žádná extra změna se v mém životě nekonala. Nemyslím si, že bych měl najednou daleko více kamarádů a přátel než doposud. V tomhle musí mít člověk jasno.

Jak dlouho se pokeru věnujete? Co jiné karetní hry – třeba mariáš?

Pokeru se věnuji něco přes 8 let. Jiné karetní hry jsem zkoušel, ale žádná z nich mi nepřišla tak zajímavá jako poker, abych u ní vydržel.

Jak jste se k pokeru dostal?

K pokeru jsem se dostal přes online poker, na který jsem viděl nějakou reklamu v televizi a začal jsem hru více vyhledávat a studovat.

Co je při hře pokeru nejdůležitější?

V pokeru je důležitých více faktorů, jeden z nejdůležitějších bude určitě disciplína a matematika. Dále třeba schopnost rozpoznat hru a chování vašich soupeřů.

Ilustrační foto
Bod z venku je zasloužený, řekl Truksa

Je třeba hru nějak trénovat?

Samozřejmě, jako všechno ostatní i poker pokud ho chcete hrát na nějaké úrovni, pak je důležité ho studovat. Analyzovat různé sehrávky a přibližovat se tak optimálnímu zahrání. Týdně mi zabere samotné studium cca 5-6 hodin.

Co Vás čeká dál? Kam se chcete v pokeru posunout?

Dále mám v plánu účastnit se živých turnajů u nás, občas v zahraničí a pár dní v týdnu věnovat online pokeru. Posouvat se v pokeru musíte neustále. Pokud chcete udržet krok s těmi nejlepšími, nebo být lepší než jsou oni, pak se musíte posouvat. V pokeru nejde říct, že bych chtěl do konce týdne vyhrát další velký turnaj, ale pokud budete hrát dlouhodobě dobře, výsledky bezpochyby přijdou. Je to běh na dlouhou trať.

Čemu se věnujete v soukromém životě kromě pokeru?

Kromě pokeru se věnuji ještě fotbalu, ale je dost časově náročné to skloubit dohromady. Většina pokerových turnajů se odehrává o víkendu, což se mi kryje právě s fotbalem, ale pokud čas dovolí, vždycky rád na fotbal jdu.

Co je Vaše civilní povolání?

Civilní zaměstnání nemám. Zatím mě poker uživí a jsem pánem svého času.

Loňským vítězem Vesnice roku se stala obec Lípa na Havlíčkobrodsku.
Vesnice v kraji se uchází o titul, Kutnohorsko chybí