Podle italských policistů autobus v údolí havaroval v důsledku špatných brzd. Jak následně vypověděli pasažéři, byl v kabině vozu cítit před nehodou zápach z brzd a část vozu byla zakouřená.

Řidič, který jako jediný zemřel, je podle některých italských médií hrdinou, vzhledem k tomu, že se snažil s neovladatelným autobusem na poslední chvíli sjet z travnatého srázu, aby vůz zastavil. Náraz do protisvahu se mu ale stal osudným. Karel S. na místě zemřel.

Po nárazu autobusu do protisvahu bylo dále zraněno dvacet lidí, přičemž pět z nich utrpělo středně těžká poranění. Jednalo se o Čechy, kteří zde byli na turistickém zájezdu do hor. Do hotelu už jim přitom scházel pouhý kilometr.

V Itálii havaroval autobus s českými turisty.
V Itálii havaroval autobus s českými turisty, řidič zemřel. Zřejmě selhaly brzdy

Díky tomu, že dvaašedesátiletý autobusák Karel S. byl zkušeným řidičem, který vlastnil za dobu svého podnikání od roku 1994 už několik autobusů, dokázal reagovat velmi pohotově a zabránit tak mnohem větší tragédii. Jak zjistil Deník, šestnáct let starý autobus značky Mercedes – Benz Travego vlastnil dopravce od prosince roku 2014. 

Podle mluvčí ministerstva zahraničí Michaely Lagronové zůstává v italských nemocnicích v ošetření patnáct lidí, kteří utrpěli zejména zlomeniny a tržné rány. Lidé, kteří budou schopni převozu, odjedou do vlasti už v neděli 6. srpna.

Útočník zabil v egyptském letovisku Hurghada dvě Němky a Češku, která zemřela v nemocnici.
Tělo ženy zabité v Egyptě je v Česku, případ bude řešit policie