Co se vlastně stalo? Z jednoho z hudebních podniků v Lysé nad Labem vycházelo několik mladíků na první pohled silně pod vlivem alkoholu. Jeden z nich, kterému je 21 let, dokonce o berlích. Když je míjel pár muže se ženou, konflikt začal. „Muži vycházející z podniku začali ženu slovně napadat a urážet. Její přítel se ji zastal tak, že do jednoho z mladíků strčil," řekl Šmíd.

To však opilé mladíky rozzuřilo k nepříčetnosti. Jako první zaútočil muž s berlemi, který se právě zdravotní pomůckou snažil zasáhnout přítele zmíněné ženy. To se mu podařilo jen částečně, nicméně několik úderů berlí uštědřil, další se minuli cíle.

Nejbrutálnější útočník

To však už na scénu nastoupil nejbrutálnější čtyřiadvacetiletý útočník. „Ten nejprve ranami pěstí do hlavy způsobil pád muže na zem. Následovalo kopání a několik kopů tohoto agresora mířilo přímo na hlavu. Muselo mu být jasné, že tímto chováním může dojít přinejmenším k vážnému zranění," uvedl šéf kriminalistů.

Při pohledu na video běhá mráz po zádech. Jeden z výrazných kopů hlavu minul. Při jeho přesnějším zacílení mohl být mladík obviněn z vraždy. I tak si však vyslechl obvinění z těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí trest v rozmezí od tří do deseti let. Útočník s berlí byl také obviněn z ublížení na zdraví a výtržnictví. V jeho případě je sazba do tří let.

Čtěte také: Muž ohrožoval okolí nožem. Zásah policistů nepřežil