Výjimky se ovšem najdou i tam. Vážné nehody se ani zdejším přejezdům nevyhýbají, z poslední doby jmenujme třeba střet drezíny a osobního auta na přejezdu ve Všejanech, který skončil vážným zraněním jednoho z cestujících v osobním voze. Přejezd ve Všejanech patří mezi ty nechráněné.

Dalším neoblíbeným místem je přejezd v Dobrovici nedaleko cukrovaru, kde sice výstražné zařízení je, nicméně někteří z řidičů tvrdí, že často nefunguje. Video z místa, kde kvůli výpadku signalizace jen tak tak nedošlo ke střetu vlaku a osobního auta, obletělo sociální sítě nejen na Mladoboleslavsku.

Riskantní chování řidičů

Svědkem nehody byl několikrát i železniční přejezd nedaleko Kolomut, došlo tam například ke srážce terénního vozu s vlakem, při níž dokonce vlak vykolejil. Rovněž přejezd v Dolním Slivně se stal dějištěm nehody s vážnými následky, řidič osobního auta, který narazil do vlaku, skončil s těžkým zraněním v nemocnici.

„Riskantní chování řidičů automobilů potvrzuje i dlouhodobá statistika Drážní inspekce. Podle ní se na přejezdech vybavených světelným signalizačním zařízením, jichž je pouze čtvrtina z celkového počtu, odehrává takřka polovina všech nehod," tvrdí tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Čtěte také: Smrtící přejezdy? Ty bez závor. Umírá na nich nejvíc lidí