SIC je organizací, která sdružuje profesionální tým manažerů a specialistů z různých oblastí, kteří hledají možnosti jak propojovat klíčové subjekty, napomáhat rozvoji obchodu i průmyslu, podporovat talentované studenty nebo zlepšovat podnikatelské prostředí.

Zkrátka pomáhat středočeským regionům plně využít jejich potenciál. Cílem strategického partnerství má být pomoc studentům vysokých škol a začínajícím podnikatelům zvýšit jejich šance na úspěch, a rozvíjet tak oblast nových firem, takzvaných start-upů, na území Středočeského kraje.

Konkrétním nástrojem spolupráce školy a SIC je projekt SIC LAB, což je poradensko-vzdělávací workshop, v rámci kterého si zájemci mohou otestovat svůj podnikatelský záměr, jeho šanci na úspěch či zjistit, jakým způsobem posunout své již existující podnikání na novou úroveň.

Workshop na konci února

„Koncept SIC LAB se nám zalíbil natolik, že jsme ho ve spolupráci se SIC uspořádali také na naší škole. Chtěli jsme si jednak ověřit zájem o start-upy mezi našimi studenty a zároveň jim poskytnout možnost vyzkoušet si v laboratorních podmínkách skutečný začátek podnikání," komentoval projekt Pavel Mertlík, rektor vysoké školy.

Studenti ŠAVŠ už nyní přihlašují své projekty, aby se mohli workshopu připravovaného na úterý 28. února zúčastnit. Zatím jich o účast usiluje pět týmů - začínající podnikatelé, projekty z mezinárodních soutěží i studenti, kteří o vlastním byznysu teprve přemýšlejí. Zdokonalit svůj byznys plán si v rámci SIC LAB ŠAVŠ chce i tým CTU Cartech, společný tým ČVUT a ŠAVŠ.

Čtěte také: Student: Nápad na podnikatelský záměr do soutěže přišel při spánku