Slavnostního předání se zúčastnili zástupci města Příbram v čele se starostou Jindřichem Vařekou a zástupce firmy Nordstahl, která seskokovou matraci dodala.

Poduška bude využívána především k záchraně osob skákajících či padajících z výšky až 25 metrů, tam kde nebude možné použít jiný způsob záchrany například pomocí výškové techniky.

Pomocí seskokové podušky lze například zabezpečit únik osob při požárech výškových budov, nebo záchranu osoby při uskutečněném úmyslu sebevraždy.

Samonafukovací konstrukce

Seskokovou podušku obslouží čtyři hasiči včetně jejího přenášení, a to jak ve sbaleném, tak rozbaleném stavu. Poduška je připravena k použití do jedné minuty, kdy se do této doby plně rozvine samonafukovací konstrukce.

Vzhledem k tomu, že se jedná o jedinou seskokovou podušku v rámci Středočeského kraje, byla na závěr provedena praktická ukázka za pomoci shozené figuríny z automobilové plošiny.

Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, územní odbor Příbram poděkoval zastupitelstvu města Příbram a jeho představitelům za jejich finanční spoluúčast při pořizování tohoto unikátního technického prostředku, který bude sloužit při záchraně lidských životů ve městě Příbram a jeho širokém okolí.

Čtěte také: S robotem zlikvidují podnikoví hasiči požár na 300 metrů