Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil zasněžené vozovce a kvůli zmrzlému povrchu na silnici narazil do stromu na začátku Předbořic směrem z Mladé Vožice. V tu chvíli sedělo v autobuse dvanáct cestujících, společně s řidičem. Jen jedna osoba utržela během nehody zranění.

„U jedné ženy bylo podezření na otřes mozku. Poté, co jí záchranáři poskytli odborné ošetření na místě události, byla přepravená na chirurgické oddělení benešovské nemocnice a předána do péče tamních lékařů," informovala Petra Effenbergerová ze středočeské zdravotnické záchranné služby.

Otřesený řidič

Řidič byl po nehodě otřesený, nechtěl s Benešovským deník o nehodě mluvit. Podle stop na silnici byla znatelná snaha zabrzdit na zmrlé vozovce, brzdou se však stal pro autobus až strom. Během nehody se podařilo u autobusu vysklít jedno z oken, u druhých výstupních dveří.

Pracovníci odtahové služby museli také vyměnit jedno z kol, v přední části vozidla. Stejně špatně dopadla i přední část autobusu, především okno u řidiče na místě spolujezdce.

Sníh a ledovka vyvolaly řadu haváriíNa silnici I/3 mezi Voticemi a Miličínem se ve stoupání kvůli sněhu a ledovce dostala do problémů řada kamionů.

Mezi Miličínem a dálnicí D/3 havaroval kamion. Před Bystřicí ve směru od Tábora se vytvořila na stejné komunikaci až půlhodinová kolona.

Důvodem je oprava závěrů mostní konstrukce u Bystřice, při níž je provoz vedený kyvadlově. Auta od křižovatky Plchovky kolonu objíždí přes Petrovice na silnici od Nesvačil a přes město Bystřice. I tam došlo k drobným haváriím.

Čtěte také: V Česku nasněžilo, problémy s dopravou jsou hlavně na severu