Nábor se uskutečňuje výhradně přes pracovní agentury. „Ale již po šesti měsících mají noví pracovníci s dobrým hodnocením možnost stát se kmenovými zaměstnanci," potvrdil Pavel Beneš, manažer oddělení podnikových záležitostí, pod které nábor spadá. Dodal, že nejde o sezónní záležitost a počet nových zaměstnanců se v těchto číslech bude pohybovat i v dalších měsících.

Od konce třetí směny na počátku tohoto roku si TPCA udržovala mírný nadstav zaměstnanců, aby dokázala pružně doplňovat chybějící pozice na linkách. Tento nadstav nyní skončil, a proto se automobilka, která je největším zaměstnavatelem regionu, rozhodla znovu otevřít nábor, a dát tak příležitost lidem nejen z blízkého okolí.

„Přes 75% našich zaměstnanců je z Kolínska a blízkého okolí, ale i těm „přespolním" nabízejí agentury možnost ubytování," doplňuje mluvčí společnosti Marek Hovorka dobrou zprávu pro kolínský region, jehož nezaměstnanost je vyšší než v dalších částech středních Čech.

V TPCA pracují nyní necelé tři tisíce zaměstnanců a průměrný plat v dělnických profesích je 30600 korun plus další benefity.