V běhu na 60 m se Dominik Holub probojoval po vítězství v rozběhu za 7,33 do finálového běhu, kde si časem 7,25 vyrovnal osobní rekord a pro Středočeský kraj vybojoval 9 bodů za druhé místo.

V běhu na 800 m reprezentoval Tadeáš Krakuvčík, ale tomu se tentokrát až tolik nedařilo a v silné konkurenci mu čas 2:10,72 na body nestačil. Dva a půl bodu za dělené 
7. místo vybojoval v běhu 
na 60 m překážek v čase 8,64 Jan Bouma.

Skvělý výkon podal ve skoku vysokém Štěpán Šanc, který si posunul osobní rekord na 188 cm a podlehl pouze nejlepšímu letošnímu českému výškaři Tadeáši Vojtěchu Hanušovi z Libereckého kraje. Pátým místem po výkonu 179 cm se blýskl také Tomáš Puczek.

Rovněž druhou příčku vybojoval v osobním maximu ve skoku o tyči Jindřich Semotam. Ten se dokonce zlepšil 
o plných 15 cm na 420, zůstal pouhý centimetr za kolínským rekordem Davida Seiferta a na druhou příčku ho při stejném výkonu s vítězem odsunul jen horší zápis.

Ve skoku dalekém bodoval devátým místem za skok dlouhý 592 cm Jiří Kraus. Ten se také spolu s Dominikem Holubem zasloužil o vítězství smíšené štafety Středočeského kraje na 6x200 m.

Kolínští žáci tak vybojovali dvě třetiny bodového zisku středočeského výběru a výrazně tak v soutěži 14 českých a moravských krajů pomohli 
k jeho druhému místu, pouhých 4,5 bodu za vítěznou Prahou. A protože dívčí výběr 
z velkým náskokem zvítězil, stal se Středočeský kraj jasným celkovým vítězem tohoto prestižního klání.

(Jiří Tuček)