„Bylo to zajímavé utkání pro diváky. Skóre bylo jako na houpačce a nakonec bylo šťastné pro nás," uvedl trenér Kolína Predrag Benáček.

Děčín je v našich poměrech takovou raritou. Klub totiž sází výhradně na české hráče, nevydává se cestou angažování zahraničních posil. Podobná je v tomto směru už jen Opava. V Děčíně však na soupisce nenajdete žádnou béčkovou českou garnituru, tým už dlouhé roky vede bývalý reprezentační kouč Pavel Budínský a k dispozici má třeba i parádní exnymburské trio Tomáš Vyoral, Pavel Houška, Tomáš Pomikálek. Obrovskou osobností celé soutěže je i přirozený lídr Jakub Houška.

Severočeši byli před utkáním podle sázkových kanceláří mírným favoritem, Medvědi však opět ukázali před domácím publikem svoji sílu. K výhře přispěl 9 body také Chris Dixon, který se stal 38. zahraničním hráčem v dresu Kolína.

„Bylo velmi těžké hrát s týmem, který z prvních osmi střel jich proměnil sedm, nebo ve třetí čtvrtině, kdy nám dal sedm trojek. Kluci měli sílu a otočili vývoj zápasu a vyhráli ho. Musím pochválit všechny kluky za bojovnost. Nedovolili jsme Děčínu útočný doskok nebo to, aby měl větší počet doskočených míčů než my. To byl největší boj. Ten jsme vyhráli. A to Děčín hraje velmi silnou obranu. Máme z vítězství radost," dodal Predrag Benáček.

„Dnes nemůžu klukům vytknout nic, co se týká samotné hry. My jsme předvedli jeden z lepších výkonů na venkovních hřištích. Hráči, kteří obvykle skórují, tak ale dnes neměli den. Vyoral dal z patnácti pokusů jeden koš, Šiška dva z jedenácti. Stále jsme se snažili, ale vždy jsme obdrželi koš poté, co jsme udělali nějakou chybu. Tím se Kolín dostal ve třetí čtvrtině z mínus šest na plus osm a my jsme poté propadali frustraci, protože tady nebyl nikdo, kdo by byl schopen dát koš ze střední a dlouhé vzdálenosti a to je alarmující. Podali jsme dobrý výkon, ale chyběla nám větší produktivita," podotkl Pavel Budínský.

„Věděli jsme, že to bude těžké utkání, protože Děčín hraje velmi tvrdou obranu. Myslím, že jsme to dokázali zvládnout. Celý zápas nám vyšel docela dobře, až na začátky první a třetí čtvrtiny, kdy jsme je nechali dát sedm trojek. Měli jsme pouze čtyři ztráty, což je dobré číslo," pochvaloval si kolínský pivot Pavel Harčár.

„Domácí měli lepší produktivitu a v pasážích zápasu, kdy to bylo na hraně, prokázali větší mentální sílu, a to bylo pro dnešní utkání klíčové," řekl nejlepší střelec Děčína Pavel Houška.

V PONDĚLÍ HRAJÍ 
V TELEVIZI

Medvědi po Ostravě, Brnu, Jindřichově Hradci a USK Praha zakousli dalšího protivníka – tentokrát loňského finalistu. V pondělí na ně čeká další těžký soupeř. Před televizními kamerami si to od 20 hodin rozdají 
s třetí Opavou.