„Jsou to pro nás velice cenné body, protože jsme tušili, že České Budějovice budou s poslední Prievidzou také bodovat, což se potvrdilo," uvedl trenér Kolína Radek Honzíček.

Jeho tým nečekala snadná práce. Brno již několikrát nachytalo soupeře na švestkách. „Věděl jsem, že nás nebude čekat lehký zápas, přestože  jsem viděl minulé kolo Brno proti Českým Budějovicím a  tam moc dobře nebránilo," dodal Honzíček. „Podle toho jsem postavil naše čtyřky a stanovil taktiku, která spočívala v tom, že v jedné čtyřce bude hrát Sládek s Filipem a budou mít za úkol přeskákat jejich kluky a naše holky měly za úkol ubránit sestry Jonákovy. Také pro nás bylo klíčové, aby Matěj Kubíček šel hrát na  Honzu Šedého, který špatně brání. Matěj je totiž schopný skórovat, to se nakonec potvrdilo a v zápase dal šest košů."

Brno bylo na lídra dobře připravené. Favorit nakonec duel zvládl a vyhrál o jeden koš. „Musím ale přiznat, že Brno mě  překvapilo, hrálo jeden ze svých nejlepších zápasů, co jsem viděl. Mělo výborný  tlak do koše. I skóre se přelévalo, byly tam momenty, kdy jeden ze soupeřů udělal nějakou bodovou šňůru," poznamenal Honzíček.

„Třeba my vedli 15:14, ale Brno udělalo šňůru pěti košů a dostalo se vedení 19:15. Nám se je však poté podařilo ubránit, zkoncentrovat naše útoky a najednou jsme výsledek otočili na 20:19. Do konce jsme si udržovali náskok a v závěru dobrou taktikou výsledek pohlídali," oddechl si Honzíček.

Kolín vyhrál, přesto klesl na druhé místo. Na čele ho vystřídaly České Budějovice, které porazily Prievidzu. A právě na souboj dvou nejlepších týmů dojde v posledním kole extraligové soutěže. Utkání se bude hrát v sobotu 8. března od 10.30 hoidn v Přelouči. „V posledním kole si to rozdáme spolu o vítězství 
v základní části, což znamená, její vítěz má jistotu evropského poháru Evropa Schield a soupeře do semifinále ze čtvrtého místa," podotkl Honzíček.

„My musíme určitě vyhrát, Českým Budějovicím stačí 
k vítězství v základní čísti i remíza, protože jsme na jihu Čech prohráli 20:24. Zároveň toto utkání bude poslední prověrka před play  off, které začíná týden poté," uzavřel Radek Honzíček.

Sestava: Sládek 2, Filip 1, Čermáková 3, Kolářová 5 – M. Kubíček 6, Švarc 3, Paďouková 2, Čejková 1. Poločas: 11:11.