Kolínu totiž kvůli nemoci chyběl smečař Denis Kadečka, takže na jeho postu ho musel zastoupit nahrávač Marek Tichý. A místo něj tak řídil hru druhý nahrávač Hoang Trung Hieu.

Z mužstva ale tím tak trochu spadl stres, že nutně musí ze šampionátu přivézt co nejlepší umístění. V základní skupině Kolín porazil Hradec Králové a Zlín, po prohře s Českou Třebovou tak postupoval z druhého místa. Narazil proto na ČZU Praha, pozdějšího suverénního vítěze mistrovství. Kolín ale bojoval velmi dobře a ve druhém setu dokonce vedl 14:12, jenomže pak soupeř sadu získal i díky kvalitnímu servisu.

Ilustrační fotografie.
Kolínský sborový zpěv má o nástupce postaráno

V tu chvíli Kolín věděl, že bude hrát o 5. až 12. místo. V cestě teď stál Nový Jičín. První set Kolín ztratil, ve druhém i v následujícím tie-breaku ale heroicky zabojoval. Hráči si nejspíš uvědomili, že jsou kousek od vylepšení svého loňského umístění, kdy skončili desátí.

Následovalo utkání s Libercem, kdy Kolín tenhle silný tým přesvědčivě přehrál. Takže se šlo na souboj o 5. místo s pořadatelským Kojetínem. Na tým už ale zřejmě dolehla únava z třídenního turnaje, navíc domácí podporovalo 150 hlasitých fanoušků. Kolín zápas ztratil 1:2.

„I tak je to výborný úspěch. Oceňuji, jak se družstvo vyrovnalo s tím, že nehrálo v ideální sestavě. Kde navíc nastoupili hráči, kteří věkem spadají ještě do kategorie mladších žáků," prohlásil trenér Daniel Špringer.

Právě mladší žáci přivezli už v dubnu ze svého mistrovství republiky historickou bronzovou medaili.

Sestava: Hoang Trung Hieu, Rudolf Stieber, Marek Tichý, Šimon Kubrycht, Vojtěch Novotný, Michael Russ, Jan Hauf, Martin Patočka, Petr Šotola.

Bořek Volejník

Ilustrační foto
Parašutista se zřítil při dětském dnu