Kolín – Dobříš 3:1

Dobříš byla těžkým soupeřem, vždyť v tabulce jí před tímto dvojutkáním patřilo třetí místo. Kdyby plně bodovala, posunula by se dokonce na druhé.

Povzbuzen úspěchy z předchozích čtyř zápasů nastoupil Kolín sebevědomě. Od začátku měl velmi dobrou přihrávku podání a razantní servis, takže hosté museli útočit především z hlavního kůlu, a nemohli kombinovat. Ve druhé sadě Kolín vyrobil několik chyb a Dobříš si pomohla třemi esy – srovnáno na 1:1.

Ve třetím a čtvrtém setu domácí Dobříš jednoznačně přehráli.

Sestava: Strnad, Kopecký, Nutil, Kočí, Tomíšek, A. Blažek, Havel (libero). Sety: 21, – 20, 18, 18.

Kolín – Dobříš 3:2

V odvetě sice Kolín vyhrával o pět bodů, pak ale jakoby propadl sebeuspokojení. Začal chybovat, špatně bránil soupeřovy smečaře a také na přihrávce padaly procenta úspěšnosti strmě dolů.

Soupeř rychle vyrovnal a v půli setu měl již vybudovaný náskok, který dotáhl do konce.

Podobný průběh měl i druhý set. A mohlo být ještě hůř, ve třetí sadě vedla Dobříš o pět bodů, ale po několika úspěšných blocích Kolín vývoj setu zvrátil. Ve čtvrtém měla Dobříš dokonce několik mečbolů, ale Kolín je odvrátil a vyhrál.

V tie-breaku se bojovalo o každý míč, nakonec nejtěsnějším rozdílem zvítězil Kolín po útoku dobříšského smečaře do pásky. Dobříš tak brala bod, Kolín dva. „Sportovně musíme uznat, že bod si soupeř za předvedenou hru zasloužil," řekl Stanislav Havel, kolínské libero.

Poslední dva zápasy hraje Kolín v sobotu ve Zruči nad Sázavou. Pokud aspoň jednou vyhraje a předposlední Český Brod nezíská v souboji s Rakovníkem ani bod, odpoutá se z posledního místa.

Sestava: Strnad, Kopecký, Nutil, Kočí, Tomíšek, A. Blažek, Havel (libero). Sety: – 19, – 22, 21, 26, 17.

(Bořek Volejník)