„Moc rád na tu cestu vrátím. Závodím na off roadech už deset let a tenhle závod není jediný, který jsem absolvoval. Ale je to něco, jako když ve formuli 1 přijedete do Monte Carla, prostě to nejvíc," usmívá se moderátor Radia Impuls.

Korec skutečně v minulosti sbíral zkušenosti jak na trase dnešního Dakaru, která protíná nejvíc Chile s Argentinou, tak v Rusku na Hedvábné stezce. A vyzkoušel si s off roady i trasu někdejšího Dakaru, když cestoval ze španělské Almerie do senegalského Dakaru.

Nyní dostal pozvánku od týmu Barth Racing, který vysílá do Patagónie motorkáře i čtyřkolkáře: Davida Pabišku, Rudu Lhotského, Zdeňka Tůmu a legendárního Josefa Macháčka. „Ten je neuvěřitelný, i v šedesáti tam určitě udělá krásný výsledek," je přesvědčen Vlasta Korec.

Všechny čeká neuvěřitelná štreka, téměř devět tisíc kilometrů. Začátek poprvé v paraguayském Acunciónu, pak přes Argentinu a Bolívii zpět na tradiční cestu do Argentiny.

Vlasta Korec ji absolvuje ve speciálně upraveném Volkswagenu Tiguan spolu s mediálním zástupcem týmu Barth Racing Miroslavem Vraným a také s freemotokrosařem Liborem Podmolem. Slavný eskamotér se na Dakar chystá a bude okukovat, jak na ni. „Libor se chystá příští rok, to už hodlá závodit. Sice bude zatím jen očuchávat, ale moc dobře vím, že se strašně těší. Jako já," usmívá se Vlastík.

Méně ho těší, že hned po svátcích opustí svou rodinu a dvě malé děti, to je odvrácená tvář krásného zážitku. „Tohle je mi líto. Ale jsou tam samozřejmě i pozitivní věci, tahle akce je prostě úžasný kolotoč. A co bych si nepřál? Pochopitelně nějaké zranění, to opravdu ne. Zmačkané plechy k tomu patří, ale aby se někomu něco stalo a tekla krev, to se snad nestane a budeme si to přát všichni," zvážní.

Moderátor Radia Impuls se teď těší na Vánoce, ty si s rodinou hodlá užít jako vždy naplno. A i u Korců budou trochu motorové, Vlasta si přál od Ježíška novou, silnější motorku. „Tu starou jsem dal pryč, tak třeba Ježíšek, na kterého v rodině samozřejmě věříme, přinese novou. Jenže u nás to není o dárcích. Spíš o pohodě, když si společně všichni sedneme k jednomu stolu. A neodcházíme od něj, na tohle intenzivně dbám. Když se pak objeví dárky a dětem se rozsvítí oči nadšením, jsem nejšťastnější člověk na planetě," dodal Vlasta Korec.