Nové Město, kam se sjely největší hvězdy cross country, žlutočerným barvám moc radosti nepřineslo. Na startu se totiž Tomáš Paprstka s Janem Nesvadbou připletli do hromadného pádu. Následně se těžko prodírali dopředu.

Lépe se to dařilo Janu Nesvadbovi, který se po většinu času pohyboval kolem třicátého místa. Pak mu však začaly docházet síly a v cíli mu patřila devětačtyřicátá pozice. Tomáš Paprstka skončil na třiašedesátém místě. Z vítězství se radoval olympijský šampion z Ria Nino Schurter ze Švýcarska.

I když se oba závodníci z kolínské stáje neumístili mezi nejlepšími, bylo to jejich sezónní maximum. To si mohou vylepšit již tento víkend v Albastadtu, kde se kromě eliťáků představí i kompletní juniorská sestava.

NA SILNICI ZÍSKALI TŘI MEDAILE

Povedené závody mají za sebou mladí závodníci. V Kladrubech nad Labem se jelo mistrovství Středočeského kraje v časovce a v závodě s hromadným startem.

Již časovka ukázala, že jsou Kolíňáci výborně připraveni. Jako první se na start postavila žačka Natálie Pleskačová. Ta si s tratí dokázala poradit ze všech nejlíp. K bronzu ze závodu horských kol přidala nyní i zlato ze silnice. „Teď už mi chybí pouze medaile z cyklokrosu," podotkla Natálie Pleskačová.

Dobře si mezi staršími kolegy počínal Ondřej Novák. Jeho jízda ale stačila na nepopulární čtvrté místo.

Závod s hromadným startem byl v podání kolínských cyklistů velmi úspěšným. Kadet Tomáš Dudek si po napínavém průběhu závodu dojel pro druhé místo. Pro bronzovou medaili si dosprintoval junior Kryštof Solař.