„Dva měsíce přípravy a tvrdého drilování zakončené celovíkendovým předrepublikovým soustředěním se vyplatily," potěšilo trenéra Martina Hellera.

Wolverini na šampionát odjížděli se zdravým sebevědomím a vysokými ambicemi. „Vyhovovala nám i nová úprava pravidel. Největší změnou pravidel pro dospělé tento rok bylo, že se disciplína bez kimona (fighting lowkick) stala kompletně fullcontaktní. Jediným negativním jevem této úpravy bylo, že znamenala větší specializaci v přípravě a vedla tak v konečném důsledku k rozvrstvení, při kterém valná většina závodníků nastupovala buď v jedné (fighting) a nebo v druhé (fighting lowkick) disciplíně. V klubu tak chyběl „obojživelník," který by byl schopen zabodovat v obou disciplínách," podotkl Heler.

Tím býval zpravidla vždy šéftrenér klubu Martin Heller. Ten je však tuto sezonu zraněný (zlomená klíční kost), a tak se věnoval především přípravě ostatních a následnému koučování na samotném šampionátu.

I přes tyto drobné překážky byl republikový šampionát ze strany Kolína úspěšný. „Udělali jsme tak letos první krok k tomu, abychom opět vyhráli ligu a obhájili prvenství z minulého roku," dodal Heller.

Pět titulů mistra republiky, čtyři stříbra a jeden bronz vynesly kolínský Wolverin na celkově druhou příčku za první Samurai fight club Chodov a před třetí SKP České Budějovice.

Již třetím rokem se Wolverini snaží o celkové prvenství na mistrovství České republiky, to jim však stále těsně uniká. Snad to příště už vyjde.

Medailisté

1. místo: Jechová Lucie (fighting mladší žáci nad 48 kg), Veselý Filip (fighting junioři do 77 kg), Dzik Vojtěch (fighting junioři nad 85 kg), Kopecký Lukáš (fighting lowkick muži do 85 kg), Bartůněk Jan (fighting lowkick muži nad 94 kg).
2. místo: Roušavý Nikola (fighting starší žáci do 65 kg), Kamínek Josef (fighting junioři junioři do 69 kg), Hanzálek Lukáš (fighting junioři do 85 kg), Slunečková Lenka (fighting ženy).
3. místo: Smetana Aleš (fighting lowkick muži do 77 kg).