Další startující juniorka Lucie Krupová se ještě dostává do ostrého závodního tempa. Konečné třetí místo v Pule je pěkným výsledkem, ale ambice obou dvou míří výše.

Kolínští junioři měli poměrně dlouho našlápnuto k dalšímu triumfu, avšak defekt připravil Jakuba Schierla o šanci v boji o medaile. Do cíle dorazil za svým týmovým kolegou Alvinem Tomáškem na 15. místě. Juniorské trio uzavřel třiatřicátý Ondřej Hátle.

Průběh závodů mužů Elite měl pro kolínské barvy bohužel podobný průběh jako závod juniorů. Skvěle jedoucí Tomáš Paprstka utrpěl hned několik defektů a z prvních pozic tak zacouval až k umístění hluboko ve čtvrté desítce startujících. Výbornou jízdou se však dokázal propracovat až na konečné 7. místo.

O pozici lépe dokončil Jan Nesvadba, na kterém je znát rostoucí forma. Michael Zeťák dojel na 53. místě.

Druhý den se elitní závodníci postavili na start maratonu Kamenjak Rocky Trails, kde si při silné konkurenci 4. místem spravil chuť Tomáš Paprstka.
Dalším v cíli byl Michael Zeťák jako šestadvacátý. Jan Nesvadba závod bohužel nedokončil.

„Tomáš si to možná ani neuvědomuje, ale v neděli podal nejspíše svůj nejlepší výkon na maratonské distanci jaký jsem od něj viděl. Až do poslední chvíle bojoval o vítězství, v cíli pak bohužel nestačil na maratonsky zkušenější borce," zhodnotil výkon Paprstky trenér Jan Slavíček.

Kdo má rád cyklistiku a chtěl by na vlastní oči vidět kolínské hvězdy, má jedinečnou možnost. V neděli 16. dubna se totiž v Kutné Hoře pojede Český pohár horských kol. 

(Martin Řehák)