Čelákovičtí sice celou extraligovou sezónu předvádí kvalitní výkony, favority tohoto klání ale nebyli. „Tím byly Modřice, ve čtvrtfinále měly hned tři týmy, ani jeden z nich ale neprošel do semifinále," podotkl Jan Vokáč z pořádajícího českobrodského oddílu nohejbalu.

Nakonec se o titul mistra republiky hráči Čelákovic utkali se soupeřem ze Vsetína. „Zamotávalo se nám to už ve skupině, málem jsme ani nepostoupili," přiznal Ján Brutovský, hájící barvy Vsetína.

Finálový zápas ale nabídl pro oko diváka opravdu skvělý nohejbalový zážitek. „Rozhodly dva, nebo tři zlomové míče, které přijdou asi v každém zápase," naznačil vsetínský Ján Brutovský. Do finálového zápasu přitom se svými spoluhráči vstoupil lépe než středočeský soupeř.

Právě Brutovský byl totiž pro Čelákovické dlouho pořádným oříškem. „Nějak jsme si s ním nemohli poradit – tři, možná i čtyři útoky jsem mu vlastně narval do bloku a trošku se to na mě podepsalo. Pak jsme to trochu pozměnili a začalo to vycházet," vzpomínal Martin Flekač.

Hráči Čelákovic se ale z titulu republikového šampiona radovali vlastně hned dvakrát. Ve chvíli, kdy jim zbýval pouze jediný bod k finálovému vítězství, totiž rozhodčí označil podání Vsetína jako aut a tedy i bod Středočechů – na hřišti tak okamžitě propukly oslavy vítězství.

Rozhodčí však po chvíli svůj výrok opravil a bod připsal naopak hráčům Vsetína. O mistru republiky tak ještě nebylo rozhodnuto – Čelákovičtí museli zanechat oslav a opět se koncentrovat na hru. Finálový zápas však uzavřeli hned v další výměně. „Připadá mi, že jsme byli bojovnější," mínil Martin Flekač chvíli po rozhodujícím souboji.
Mistrovství České republiky dvojic mužů v nohejbale se těšilo velkému zájmu. Celý den byl areál kurtů za nemocnicí plný diváků."Diváci si určitě užili skvělý turnaj," hodnotil vsetínský Ján Brutovský. První kladné ohlasy sbírá turnaj také za organizaci. „Broďáci se s tím umí poprat výborně, byl to super turnaj," chválil čelákovický Martin Flekač.

Pořadatelský tým nakonec na domácím mistrovství postavil do boje místo dvou dvojic pouze jedinou. Mohl za to zejména velký počet zraněných v mužstvu. Do bojů mistrovství republiky tak zasáhla jen dvojice ve složení Janík – Sýkora.

Reprezentanti Českého Brodu nakonec jen těsně nepostoupili ze skupiny do vyřazovacích bojů. „Při rovnosti rozhodoval vzájemný zápas, který jsme zrovna v tomto případě měli horší," nastínil Martin Janík.

Pořadí: 1. Čelákovice, 2. Vsetín, 3. Karlovy Vary, 4. Šacung Benešov.

(Martin Šnajdr)