Dobříš – Kolín 3:1

Vzhledem k velké absenci musel na post smečaře nastoupit diagonální hráč Kočí. Trenér Šotola se rozhodl pro hru na dva nahrávače a nasadil do hry i zkušeného Špringera.

Hosté předváděli od začátku dobrý volejbal. Na nečekaný průběh hry nedokázali domácí zareagovat a kupili chybu za druhou. Kolínští volejbalisté měli v koncovce slušný náskok, ten však trestuhodně prohospodařili a nakonec prohráli 29:27.

I ve druhé sadě se Kolín za svůj výkon nemusel stydět.
V útočné fázi se dařilo blokařům. „Nutil i Havlíček byli téměř nechytatelní. Dobrý výkon předváděl i Michal Kočí. Nahrávači Špringer a Vejdělek se museli poprat s atypicky nízkým stropem haly, to se jim však celkem dařilo," podotkl trenér Miroslav Šotola.

Hráči Dobříše však druhou vyrovnanou koncovku nedopustili a vyhráli 25:20.

Ve třetím dějství přidal Kolín ještě více na důrazu, pomáhal si úspěšnými bloky a bojovnou hrou v poli. Tentokrát již domácí hráči nedokázali zareagovat, Kolín slavil vítězství 25:21.

Čtvrtá sada však byla rozhodnuta dříve, než pořádně začala. Smečař Kopecký si vybral slabší chvilku na příjmu podání. Trenér Šotola neměl možnost střídání. Domácí nasadili do trháku a zvítězili jednoznačně 25:10, celkově 3:1 na sety.

Sestava: Špringer, Kopecký, Vejdělek, Kočí, Nutil, Havlíček, libero Havel. Sety: 29, 20, – 21, 10.

Dobříš – Kolín 3:1

Ve druhém utkání nastoupil na post smečaře Havel, Kočí se vrátil na „svůj" post univerzálního hráče. Špringer hrál na postu libera, do pole však nastupoval jen za blokaře Havlíčka.

Celý zápas byl bohužel podobný tomu prvnímu. Kolín předváděl s prvním týmem tabulky výborný výkon, opět však ztratil náskok v koncovce a prohrál první set 26:24.

Druhá sada už tak dobrá nebyla. Uprostřed setu si domácí vytvořili náskok a zvítězili 25:17. Kolínští borci však ve třetím dějství zabrali. Bojovným výkonem, pestrou útočnou hrou a výbornými bloky, přehráli jednoznačně domácí volejbalisty a zaslouženě vyhráli třetí set 25:15.

Čtvrtá sada byla ovšem opět katastrofická. Tentokrát se nedařilo na příjmu podání Danu Špringerovi. Průběžný výsledek 11:2 hovoří za vše. Set už se jen dohrával, domácí vyhráli 25:15 a celkově 3:1 na sety.

Přes velkou absenci podal Kolín v Dobříši dobrý výkon. V některých fázích obou utkání domácí borce jednoznačně přehrával. Škoda dvou prohraných koncovek setů, do kterých vstupoval Kolín s náskokem. Kdyby tyto situace hosté zvládli, odjížděli by minimálně se dvěma body.

Další dvojutkání čeká Kolín v domácím prostředí haly Stap na Zálabí. V sobotu tam od 11 a od 15 hodin nastoupí proti Benešovu.

Sestava: Havel, Kopecký, Vejdělek, Kočí, Nutil, Havlíček, libero Špringer. Sety: 24, 17, – 15, 15.

(Bořek Volejník)