Na startovní listinu běhu na 60 metrů mezi 15 špičkových sprinterů byl manažerem mítinku vybrán po bok takových světových sprinterských es, jako jsou Kim Collins ze Svatého Kryštofu a Nevisu, letos třetí sprinter světa, Andrew Fisher z Bahrajnu, Jamaičané Everton Clark a Sheldon Mitchel a další včetně nejrychlejších Čechů Zdeňka Stromšíka a Jana Veleby.

Mladý kolínský svěřenec Antonína Morávka se představil ve druhém rozběhu. „Výborně mi vyšel start a polovinu trati jsem bojoval vyrovnaně se sprintery s výrazně lepšími osobními rekordy," řekl v cíli mladý talent.

Nakonec proběhl cílem jako šestý ve vyrovnaném osobním a kolínském rekordu 6,80 s. K postupu do hvězdného finále mu přitom z celkové desáté příčky chyběly na posledního postupujícího, Američana Beejaye Lee, pouhé dvě setiny sekundy. Z kompletní české mužské špičky obsadil třetí místo.

Ve finále potom zvítězilv novém bahrajnském rekordu 6,57 s Andrew Fisher o setinu sekundy před nestárnoucím Kimem Collinsem a Jamajčanem Evertonem Clarkem. 

(Jiří Tuček)