Závod se těší velkému zájmu běžců a má každoročně punc mezinárodní účasti. Mezi vítězi posledními ročníku figurují běžci z Keni. Také v letošním roce se téměř jistě na startu závodu objeví zástupci afrického kontimentu. Dva týdny před startem registrují pořadatelé přihlášky 850 závodníků z několika zemí.

Hlavní závod na 10 kilometrů bude odstartován ve 12 hodin před hasičskou zbrojnicí v Pečkách. Přesně změřená trať s minimálním převýšením je vedena po silnici přes Ratenice do Cerhenic a zpět.

V rámci memoriálu Jardy Kvačka se uskuteční v městském parku od 8 celkem šestnáct mládežnických závodů. Do programu zařadili pořadatelé také lidový běh na 1600 metrů.

Zatímco dospělí se k závodu na 10 kilometrů přihlašují předem prostřednictvím internetových stránek Pečecké desítky (pecky10km.wz.cz/) a v den závodu se lze přihlásit pouze výjimečně, děti se ke svým běhům přihlašují až na místě před startem své kategorie. Více informací o této sportovní akci naleznete na stránkách Pečecké desítky. (kat)