Už začátek programu ukázal, že ani z tohoto mistrovství neodjedou Kolíňáci bez medaile. Zatímco pro ostatní žáky byla splněným cílem už samotná účast na šampionátu, jediný sprinter Štěpán Hampl pošilhával po stupních vítězů. Nejprve se postavil na start rozběhu na 60 metrů, který bez problémů vyhrál v čase 7,41 a postoupil tak do osmičlenného finále. V dramatickém závodě, kde Štěpán výrazně zaspal na startu, dokázal ještě dvě setiny ubrat, ale po proběhnutí cílem musel čekat na rozluštění cílové kamery. Ta nakonec potvrdila, že Štěpán Hampl vybojoval svou první životní medaili, a to bronzovou. Při shodném čase se čtvrtým v cíli v jeho prospěch rozhodly tisíciny vteřiny. V této disciplíně startoval také druhý kolínský zástupce Matěj Čapek, který v rozbězích obsadil časem 7,87 celkové 23. místo.

Matěj Čapek se představil také v rozběhu na 300 metrů, které proběhl za 40,92 a své umístění oproti nejkratšímu sprintu vylepšil na 15. příčku. Rozběh na 800 metrů absolvoval Jakub Šanc, který obsadil časem 2:25,28 celkovou 18. příčku. Posledním Kolíňákem, který startoval v sobotním programu, byl Jindřich Semotam, pro kterého start v rozběhu na 60 m překážek byl první konfrontací s o rok staršími soupeři. Svůj závod rozběhl Jindřich na úrovni osobního rekordu, ale pád do cílové pásky tuto příležitost zhatil a nakonec z toho byl čas 9,63 a to znamenalo 22. místo.

V nedělním programu se opět představil sprinter Štěpán Hampl na trati 150 m. V rozběhu ho bohužel vytrestala jablonecká ostrá zatáčka a zaběhl čas 18,47 s, který stačil pouze na finále B, v němž se bojovalo o 5. až 8.místo. Ve finále si zatáčku již pohlídal a vyhrál ho v čase 18,27 s, což znamenalo konečné 5. místo.

Do dálkařské soutěže se kvalifikoval Jiří Kraus, kterému však soutěž nevyšla podle jeho představ. Prvním pokusem skočil 526 cm a v dalších dvou výrazně delších pokusech přešlápl. Celkově to pro Jiřího znamenalo 13. příčku.

Poslední disciplínou, v níž měli Kolínští zastoupení, byla štafeta 4 x 300 m. Kvartet ve složení Čapek, Semotam, Šanc a Hampl bojoval urputně na úrovni osobních rekordů. Bohužel se však projevila únava finišmana po absolvovaných tratích na 60 a 150 m a nakonec z toho bylo celkové 10. místo v čase 2:52,34. Přesto si všichni kolínští žáci zaslouží pochvalu za vzornou reprezentaci.

(Jiří Tuček)