Už 59. ročník populárního obrátkového silničního běhu mezi Kolínem a Velkým Osekem, který se běží jako memoriál výborného kolínského vytrvalce a mnohaletého organizátora tohoto běhu Jindry Stránského, odstartuje na kolínském atletickém stadiónu Mirka Tučka v neděli 30. dubna v 10 hodin a v celkem devíti věkových kategoriích se dá očekávat kvalitní běžecká konkurence.

V pondělí 1. května pak proběhne už 63. ročník Polabských závodů, který tentokrát startuje ve 14 hodin a jehož součástí bude stejně jako v posledních letech Středočeský pohár smíšených družstev mužů a žen. Organizátoři věří, že se jim i přes brzký termín podaří na kolínský stadión přilákat českou špičku a do ochozů početnou diváckou kulisu.

Dálnice, ilustrační foto
Audit Deníku: Nové dálnice: Za čtyři roky 33,4 kilometru

Hlavních disciplín mítinku je šest. V kategorii mužů jde o závod české špičky v běhu na 100 metrů, 72. ročník Memoriálu Rudy Plešingera v běhu na 400 metrů, 27. ročník Memoriálu Mirka Tučka v běhu na 1000 metrů a 1. ročník Memoriálu Václava Širce v hodu oštěpem. Nejkvalitnější disciplínou v ženské kategorii by měl být hod kladivem, v němž by se měla představit česká špička na čele s domácí českou rekordmankou Kateřinou Šafránkovou, a poslední hlavní disciplínou je skok vysoký žen.

Finanční prémie budou připraveny i pro vítěze 46. ročníku Memoriálu Josefa Holečka v běhu na 3000 metrů a 41. ročníku Václava Stárka ve vrhu koulí.

Zkrátka nemusí přijít ani vítězové rámcových disciplín, kterými jsou u mužů běh na 110 m překážek, skok daleký a skok vysoký a v ženské kategorii běhy na 100 m, 300 m, 600 m a 100 m překážek, skok daleký, hod oštěpem a vrh koulí. Za překonání rekordu stadiónu je totiž v každé z disciplín vypsána prémie 2000,- Kč. Při kvalitě rekordů kolínského stadiónu Mirka Tučka v Borkách to ale nikdo z vítězů nebude mít jednoduché.

Organizátoři tohoto mítinku pevně věří, že si podívanou na kvalitní českou atletiku na startu s nejlepšími domácími závodníky nenechají ujít ani kolínští sportovní příznivci a přijdou do ochozů stadiónu Mirka Tučka v Borkách závodníky povzbudit.

Vstup je tentokrát zdarma!

(Jiří Tuček)

Ilustrační foto.
Lidé na dovolené nechtějí jen ležet u moře, jezdí na výlety