Nováček soutěže jako jediný v nejvyšší okresní soutěži ještě neztratil ani bod. Doslova střelnici se v Sázavě otevřel Vašák Butabi. Nučicím nastřílel dvanáct gólů. V předehrávce šestého kola se utkaly dva týmy, které dosud nevyhrály. Z prvního vítězství se může radovat kolínský Krampol.

Nučice – Butabi 5:12

„Přestože soupeř patří ke špičce soutěže, zápas byl opticky vyrovnaný a rozhodovaly chyby v obraně a proměňování šancí. Díky Pačesovi jsme vedli 1:0, ale soupeř brzy srovnal a do poločasu skóre ještě navýšil. Dá se říci, že na co sáhl, skončilo brankou na rozdíl od nás, kdy třeba ve vyložené šanci selhal Nevšímal a místo srovnání jsme z protiútoku prohrávali o dvě branky. Druhý poločas už hráli hosté uvolněněji a přidali další branky," uvedl vedoucí Nučic Jan Vedral.

„Jeli jsme do neznámého prostředí sázavské haly k zápasu s nováčkem soutěže. Kvůli disciplinárnímu trestu Lukáše Šindeláře z minulého utkání a dalším omluvenkám jsme odcestovali do Sázavy pouze s jedním hráčem na střídání a jako již tradičně musel chytat Lukáš Křelina. I přes tento handicap jsme fyzicky náročné utkání zvládli na jedničku a odvezli jsme si důležité tři body," konstatoval autor dvou gólů Věšáku Jakub Kovařík.

Branky: Šulc 3, Pačes 2 – Libor Křelina 6, Moravec 3, Kovařík 2, Teslík. Poločas: 2:5.
Nučice: Svoboda – Chromý, Hervert, Jelínek, Kubalík, Miňovský, Nevšímal, Pačes, Souček, Šulc, Vedral-
Butabi: Lukáš Křelina – Teslík, Libor Křelina, Malý, Moravec, Kovařík, Kopáček.

Řečany – Borky liga 2:4

„V utkání proti Řečanům jsme chtěli potvrdit vedení v tabulce, a to se nám i podařilo," potěšilo brankáře Borky ligy Marek Cimpl.
„Po opatrném úvodu zápasu, kdy si ani jeden z týmů nevytvořil vážnější šanci, jsme se dostali ve 13. minutě do vedení, které jsme v následujících minutách navýšili o další dvě branky. Domácím se podařilo v závěru poločasu snížit, takže jsme šli do druhé půle s vedením 3:1. Druhý poločas nebyl z naší strany úplně povedený. Soupeř začal hrát power – play. Dobře držel míč a po umístěné střele z dálky snížil na 2:3. Tlak na naši bránu byl od té chvíle ještě větší, ale naštěstí pro nás se šance domácích neujaly a nám se podařilo zásluhou Linharta získat opět dvoubrankové vedení, které nám vydrželo až do konce střetnutí. Jsme rádi, že i přes ne úplně přesvědčivý výkon se nám podařilo zvítězit a natáhnout vítěznou šňůru na pět utkání," dodal Cimpl.

Branky: Živný, Loužil – Linhart 2, Hradílek 2. Poločas: 1:3.
Borky liga: Cimpl – Hanuš, Hradílek, Linhart, Puk, Tafel, Urban, Teplý.

Krampol – Nučice 6:1

„Po chybě hostí v rozehrávce se Seifert dokázal trefit asi po deseti sekundách hry. Z první své akce zahrozili i hosté, ale naštěstí pro nás trefili jen tyč. Poté se odehrávalo vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách, avšak bez brankového vyjádření. Až nám se ještě před půli podařilo jednou skórovat a o poločase jsme vedli 2:0. Své vedení jsme navýšili až na 4:0. Poté jsme po dorážce inkasovali. Naštěstí nás to nesložilo a přidali jsme další dvě branky a co se týče výsledku, tak v klidu vyhráli. Pro hosty je ale výsledek vcelku krutý. Rozhodla naše vyšší produktivita v zakončení. S předvedenou hrou našeho týmu jsem spokojen. Získali jsme první a důležité tři body," podotkl brankář Krampolu Denis Jeřábek.

„Opět jsme nedokázali využít šance v prvním poločase a v druhém jsme odešli psychicky. Potřebovali bychom se již bodově chytit, protože kluci futsal hrát umí, jen si nevěří a nemají morální sílu zápas otočit," přiznal vedoucí Nučic Jan Vedral.

Branky: Seifert 3, Biško, P. Kedršt, Hošek – Nevšímal. Poločas: 2:0.
Krampol: Jeřábek – Biško, Hošek, Karkoš, Seifert, Kubizňák, P. Kedršt, Macek.
Nučice: Šulc – Chromý, Kubalík, Bulíček, Pačes, Nevšímal, Souček, Miňovský.

Statistika

Pořadí: 1. Borky liga 15 bodů, 2. Věšák Butabi 9, 3. Chvaletice 6, 4. Řečany 6, 5. Přelouč 4, 6. Krampol 4, 7. Nučice 0.
Program 6. kola, sobota: Věšák Butabi – Chvaletice (20, Stap bar), neděle: Přelouč – Řečany (20).