O největší úspěch se zasloužil seniorský závodník Jan Radina, který vybojoval ve sportovním boji zlato ve váhové kategorii do 71 kg. Ve finále se střetl s reprezentačním kolegou a současnou jedničkou v této váhové kategorii Tomášem Vodičkou. Byl to zápas velmi napínavý a vyrovnaný s nerozhodným výsledkem, a tak následovalo prodloužení. Ani to však nepřineslo vítězství jednomu 
z finalistů, a tak následoval boj na první bod – náhlá smrt.

Po velmi dlouhém boji se Radinovi podařilo zastavit útočícího soupeře bočním kopem, což znamenalo vítězství. Radost byla obrovská.

Krátce na to se Kolíňáci radovali z výhry seniorky a současně i reprezentantky ČR Martiny Kopecké ve sportovním boji žen do 63 kg.

Kopecká zároveň oplatila porážku jiné výborné české reprezentantce Janě Kovářové z loňského mistrovství.

Poslední kategorií byly týmové disciplíny. „Ve sportovním boji jsme měli velké ambice. Letos se nám podařilo postavit velmi zkušený a silný tým. Příslibem dobrého výsledku byl fakt, že čtyři jeho členové vybojovali medaile už v jednotlivcích," uvedla hlavní trenérka Radka Heydušková.

A tak tým ve složení Chábera, Radina, Sikáček, Vavrinec, Beneš a Žaloudek postupoval pavoukem až do finále, kde zaslouženě porazil tým Koguryo Třebíč. K této zlaté medaili přidal tým druhé zlato ve speciálních technikách a stříbro ze silového přerážení. A tak může být škola Silla právem hrdá na nejlepší mužský Taekwondo ITF tým v České republice.

(Marcel Heydušek)