„V neděli jsem začala mít problém s palcem a už se na nohu skoro nepostavila. Na pohotovosti jsme potom zjistili, že mě zlobí zarostlý nehet a bylo potřeba to co nejrychleji vyřešit. Tak jsem odjela s naříznutým palcem a doufám, že je to tím vyřešené," objasnila důvody dvojnásobná účastnice olympijských her.

V Kolíně jste byla v roli diváka. Který výkon vás nejvíc zaujal?

Podívala jsem se na oštěp a čtvrtku chlapů. Na oštěp se dobře dívá vždycky a navíc jsem se byla podívat na Jardu Jílka, kterého jsem na závod u nás nalákala v Africe. Sice se mu nepovedlo to, co si přál, splnit limit na mistrovství světa, ale i tak to byla dálka. Pak už jsem musela zmizet, tak jsem toho o moc víc bohužel neviděla.

Letíte na závody do Kataru. Nemůže to být komplikace?

Vypadá to, že jsme to chytili hned v začátku, takže myslím, že to problém nebude. Od bolesti mi ten zákrok ulevil téměř hned, takže teď už stačí to zavázat jen tak, abych se vešla do boty a bude to ok.

Poříční policisté zasahují na hladině i pod ní. Brzy je čeká velká bezpečnostní akce Voda, při níž budou kontrolovat nejen plavidla, ale třeba i rybáře.
Poříční policisté se potápí pro lidi i historické mince

Věříte, že odletíte?

Řekla bych, že to je stoprocentní. Jinou variantu než odletět a závodit neberu (směje se).

Do Kataru letíte na závody poprvé? Co je to za závody?

Do Kataru už nejedu úplně do neznáma. Jednou jsem tam závodila jako mladá. Je to závod, který pořadatelé připravili den po Diamantové lize pro světovou rekordmanku Wlodarczyk.

Od nové sezony máte nového manažera. Je jím Alfons Juck, který pořádá například Zlatou tretru v Ostravě. Jak jste se dali dohromady?

Vloni jsme spolu mluvili právě na Tretře o tom, jestli by nebyla nějaká šance spolupráce. Domluvili jsme se, že mi pomůže sehnat nějaké závody už ten rok a na podzim jsme se domluvili i na letošní sezonu. Tak jsem moc ráda.

Díky tomu by vás mohla čekat dobrá budoucnost. Člověk jeho jména a postavení zařídí asi spoustu kvalitních a možná i finančně zajímavých podniků.

Přesně tak. Je to pro mě veliká příležitost. Samozřejmě záleží na výkonech v sezoně, ale určitě je to jeden z nejschopnějších lidí. Už vloni jsem se díky němu zúčastnila kladivářské Challenge, tak doufám, že letos to půjde ještě líp (smích).

Hokejový trenér Petr Martínek.
Kozlové zahájili přípravu na novou sezonu

Nedávno jste se vrátila ze soustředění v Jihoafrické republice. Jak jste tam byla dlouho a co všechno jste stihla odtrénovat?

Tentokrát jsme byli na tři týdny, protože jsme před tím byli na soustředění na Tenerife. Řekla bych, že letos jsme to stihli mraky. Trenér říkal, že si dokonce myslí, že je toho minimálně o třetinu víc jak vloni. Pravda je, že jsem z toho dost unavená a mohlo by to být znát na výkonech, ale až to všechno spadne, tak to potom bude skvělý (smích).

Takže se soustředěním panuje spokojenost?

Se soustředěním je vždycky spokojenost, když ho člověk přežije ve zdraví (smích). To se povedlo, takže si myslím, že se nedá vůbec na nic stěžovat (smích).

Stačila jste poznat i krásy této nádherné země? Co třeba safari?

Letos jsme na safari nebyli. Makali jsme, co to šlo. Letos jsme navštívili černošský kostel na velikonoce a to byl obrovský zážitek. Také jsme navštívili lví farmu, které tam jsou vlastně na každém rohu (směje se).

Hrací automaty. Ilustrační foto.
Mizí hrací automaty. Kriminalita jde dolů