Cenné kovy získala v Praze jak týmová štafeta, tak Tomáš Paprstka, Pavel Skalický, Vendula Kuntová i Daniela Březinová. Mistrovských medailí však nebylo šest, ale sedm, Jan Slavíček si připomněl závodní léta, postavil se na start a nakonec i na stupně vítězů.

Sezóna horských kol právě vrcholí mistrovstvím světa v Norsku, domácí scénu čeká příští víkend finálový závod českého poháru na Zadově. A v obou případech nebudou chybět na startu závodníci kolínské stáje.  „V rámci přípravy jsme zamířili na poslední závod světového poháru do Francie a věříme, že Tomáš Paprstka se dokáže prosadit minimálně do první světové desítky a že si Pavel Skalický vzpomene na úspěšnou Evropu, kde zajel svůj nejlepší výsledek (15)," doufá Jan Slavíček.

Závod startuje v pátek v 15.30 hodin.

Ve finále domácího poháru by měli závodnici Remerx-Merida Teamu potvrdit dosavadní 1., 2. a 10 místo celkového pořadí plus prvenství v družstvech. Pokud uspějí, půjde o jeden z největších úspěchů v historii týmu.

Příštím víkendem bude biková sezóna téměř u konce a nastane čas cyklokrosový. „Hned další týden absolvujeme soustředění, ale na závěr si ještě odskočíme na horská kola. Pojedou se Sudety coby maratonské mistrovství republiky a v nedaleké Jeleniej Góře taky kvalitní závod kategorie C1. Cyklokrosový pohár pak zahájíme 27. září v Lošticích, kde Tomáš Paprstka vykročí za obhajobou celkového prvenství," nastínil další plány Jan Slavíček.