Cholevův výběr si zvláště v druhém poločase dělal na palubovce, co chtěl a rozdrtil svého soupeře jasným výsledkem.

V prostějovském dresu se navíc opět objevila tvář týmu z předchozích sezón – Kamil Švrdlík. Vytáhlý pivot se vrátil z Turecka přímo do orlího hnízda a hned spoluhráčům pomohl šesti body k výhře.

„Vrátil jsem se výhrou, to se mi v posledních měsících moc nestávalo. Jsem rád, že jsem se dostal zpět do prostějovského kádru. Kolín byl příjemný soupeř na úvod. Hlavně jsem se dočkal koše," smál se navrátilec Švrdlík.

Také prostějovský kouč Zbyněk Choleva má z nečekaného návratu radost: „Kamil je borec, kterého dobře známe a doufám, že nám přinese klid a veselí do kabiny. První zápas byl nervózní, ale má velké kvality. Pod košem bychom měli být silnější."

Kamil Švrdlík se však nedostal do základu a v první polovině na hřišti spíš tápal. Orlí ofenzívu vedl jiný jeho spoluhráč, a to Pavel Slezák. Prostějov se díky němu dostal okamžitě do vedení, ale hosté s favoritem drželi krok. To byla především zásluha Bryanta. Hanáci si však vytvořili desetibodové vedení. Benáčkův výběr snížil na 26:19, ale těžko konkuroval rozjetému Prostějovu.

Ve druhé čtvrtině pustil trenér Choleva do hry více hráčů a náskok Orlů se kvůli tomu ztenčil. Kolínští stáhli své manko na pět bodů, ale to bylo maximum. V poločase prohrávali 44:38.

„Bohužel jsme propásli náskok z první části hry. Hodně jsme prostřídali a šli jsme dolů. Nabito jsme měli, ale koše tam nespadli," postěžoval si prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

Po změně stran se hra hostů naprosto rozpadla. Celých sedm minut čekal Kolín na koš. Naopak Hanáci řádili. Především Talley předváděl jednu exhibiční akci za druhou. Kouč Benáček si v krátkém sledu vzal všechny tři oddechové časy. V tom posledním už hráčům nic nevysvětloval, jen anglicky křičel: „Pojeďme teda domů!" Ale ani toto Kolínu nepomohlo a prohrával 70:45.

V poslední části se konečně bodově prosadil i navrátilec Švrdlík. Když zvýšil vedení Prostějova na 80:49, diváci ho odměnili obrovským jásotem a prakticky jej přivítali doma. „Lidi na to docela dlouho čekali. Bylo to jak v biatlonu, když závodník netrefí dva terče a pak trefí. Jsem rád, že jsme zpátky a že jsme vyhráli," usmíval se spokojený pivot.

Švrdlík nakonec přidal ještě čtyři body. Dařilo se i uzdravenému Mrvišovi, a tak si Kolín odvezl domů výprask 87:60.

„Do druhého poločasu přišel jiný tým, zmatený, bez jakéhokoliv nápadu. Měli jsme hodně ztrát, chyb a vše jsme odevzdali. Už mě to nudí, říkat po každém prohraném zápase to stejné. Tři time outy za tři minuty?! Možná by bylo lepší hrát bez přestávky. Moc lehce odevzdáváme zápas," zlobil se kolínský lodivod Predrag Benáček.

„Kolín je tým, který je silný doma. Venku se jim nedaří, zvlášť, když se nám podařila šňůra. To se nám podařilo na začátku třetí čtvrtiny. Tam jsme ukázali naši sílu," usmíval se naopak Zbyněk Choleva.

Nejvíce bodů: Slezák 16, Mrviš 13, Talley 13, Tomanec 12, Marko 10 – Bryant 16, Horák 10, Djukanovič 7, Faifr 6, Ličartovský 5, Sýkora 5, Machač 4, Harčár 3, Field 2, Vocetka 2. Fauly: 18:19. Trestné hody: 17/13:18/13. Trojky: 10:5. Doskoky: 39:32. Průběh: 26:19, 44:38, 70:45.