„Za dobrými výsledky však stojí nepředstavitelná celoroční dřina. Trénuje se několikrát týdně, těsně před závody i o víkendech. Již nyní se začínáme pomalu připravovat na novou sezonu. Pevně věříme, že bude alespoň tak úspěšná, jako byla ta letošní,“ uvedla trenérka Lucie Fligrová.

Klub vychovává mladé závodnice ve step a fitness aerobiku. „V současné době máme pět závodních týmů a přípravku, kde se pečlivě připravují budoucí závodnice,“ dodala.

STEP

Za stepové týmy bojovaly o medaile celkem tři závodní týmy. Nejmladší tým 8 – 10 let se sestavou One Direction, tým 11-14 let se sestavou Bon Jovi a nejstarší tým 15 – 17 let se sestavou Brazil. Všechny týmy se účastnily ligových závodů Mistry s Mistry, Bohemia Aerobic Tour a Žij Pohybem v Praze.

Pro nejmladší tým to byla první závodní sezona. To se však na výsledcích vůbec neprojevilo. „Holky první závod v Liberci odstartovaly prvním místem jako zkušené závodnice a všechny přesvědčily, že jsou stoprocentně připraveny,“ podotkla Fligrová.

Celkem za sezonu získaly 7 zlatých, 4 stříbrné a 1 bronzovou medaili. Dále získaly pohár za druhé místo v rámci ligy Bohemia Aerobic Tour v Jičíně. „Skvělé zakončení celé sezony proběhlo na finálovém závodě Žij Pohybem, kde děvčata vyhrála zlatý pohár a stala se tak vítězkami celé ligy,“ potěšilo Lucii Fligrovou.

Sestava: Anna Veselá, Vanesa Ptáčková, Karla Protivínská, Veronika Stará, Agáta Kučerová a Nela Baumruková.

Stepový tým Bon Jovi závodí společně teprve druhým rokem. „Od loňského roku udělala děvčata velký kus práce a velmi se zlepšila,“ řekla Fligrová.

Ze závodů přivezla řadu cenných kovů a obohatila svou sbírku z loňské sezony. První místo obsadily v Hradci Králové, Kutné Hoře, Praze nebo Jičíně. Druhé skončily v Liberci. Zároveň se kolínská děvčata mohou pyšnit titulem vítěz ligy Bohemia Aerobic Tour pro rok 2017.

Sestava: Anna Křížová, Eliška Oupická, Soňa Pernicová, Denisa Kratochvílová, Nicol Poulíčková, Kristýna Vančurová, Barbora Radníková a Adéla Kiliánová.

Nejstarší tým Brazil společně závodí již 10 let. Jsou to zkušené závodnice a každý závod předvádí skvělé výkony. I přes silnou konkurenci v nejstarší kategorii se mohou pochlubit řadou skvělých umístění. První byly v Hradci Králové, Kutné Hoře a Praze. Druhé skončily v Liberci a třetí v Jičíně a Praze. „I zde holky obohatily naši sbírku pohárů ve fitku, když na finálovém závodě Bohemia Aerobic Tour obsadily krásné třetí místo,“ poznamenala Fligrová.

Sestava: Michaela Jelínková, Vanda Raková, Tereza Saulichová, Natálie Pechová, Klára Rauchová, Denisa Jandusová a Jana Hrušková.

FITNESS

V této kategorii oblékaly dres kolínského studia Energy dva závodní týmy. Nejmladší letos soutěžil s choreografií Srdíčka ve věkové kategorii do 8 let.

„Naše nejmladší holčičky udělaly od loňského roku obrovský pokrok a užily si tak velmi vydařenou sezonu, ve které posbíraly pět zlatých, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Pro letošní rok se mohou pyšnit titulem vítězů ligy Bohemia aerobic tour pro rok 2017,“ vyjmenovala úspěchy trenérka Martina Pechová.

Sestava: Rozárka Petráková, Domča Vošoustová, Natálka Ryšavá, Lenička Křičková, Nelča Nápravníková, Gabča Špuláková, Lucka Horová, Anetka Vančurová a Barča Ševčíková.

Druhý fitness tým vystoupil na závodní ploše se skladbou Disco v kategorii 9-11 let. „Tento tým společně trénuje již třetím rokem. Holky v přípravě zabraly naplno, a to jim pomohlo vystoupat na bednu hned několikrát. Tento tým má po letošní sezoně na kontě jednu zlatou, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili,“ objasnila Pechová.

Sestava: Klára Růžičková, Nela Holoubková, Emma Žaludová, Adéla Ševčíková, Agáta Kučerová, Natálie Červinková, Martina Bartůňková.

Klub hledá nové talenty

Přestože jsou týmy velmi úspěšné, dveře případným zájemkyním nejsou zavřené. Naopak. „Máte-li doma holčičku ve věku 6 až 13 let, která miluje aerobic a ráda by se k nám připojila, určitě se za námi přijďte podívat. Sídlíme ve výměníku vedle školy Prokopa Velikého a jsme také na facebooku,“ hlásí Lucie Fligrová.