„První důležité závody začínají tentokrát později a tomu je přizpůsobená i příprava, zejména A týmu, kterou jsme posunuli až do začátku dubna," vysvětluje Jan Slavíček, trenér a manažer.

Filip Eberl, Vendula Kuntová a nadějný třiadvacítkář Tomáš Bohata se na Makarské riviéře setkali s Tomášem Paprstkou a Elenou Vaníčkovou, kteří přijeli o týden dříve a společně absolvovali nejdůležitější část přípravy. Na silničních i horských kolech.

„Tradičně jezdíme do městečka Igrane a na to, jak se počasí vyvíjí v celé Evropě, jsme to vystihli velmi dobře. Všichni zvládli odtrénovat, co měli, takže jsem spokojený. Jezdíme na tohle místo už více jak deset let, dobře ho známe a plně se nám osvědčuje. Poskytuje nám vše, co pro dobrou přípravu na sezonu potřebujeme. Máme tam testovací okruhy pro horská kola i tratě pro kola silniční, jsme tak schopni meziročně srovnávat výkonnost. Časovka na Kozicu i ostatní kopce nám umožňují dobře se připravit na náročnou sezonu. Pro nás je Makarská nejvíc a příští jaro tímhle směrem zase zamíříme," říká Jan Slavíček.

Navíc tým se do Chorvatska vracel ještě minulý týden, 
v Pule na Istrii se účastnil závodů kategorie C1. Na domácí půdě se kompletní Remerx-Merida Team Kolín představí v neděli 2
8. dubna při českém poháru horských kol v Teplicích. Ještě předtím se všichni vyjma Filipa Eberla setkají také na silničním českém poháru 
v Kyjově.